zaterdag 15 december 2012

Eindbalans Bakelandtloopcriterium 2012

LANGEMARK-POELKAPELLE

In feite heb ik 'maar' drie van de zes wedstrijden meegelopen. Aangezien er minstens vier gelopen dienen te worden, ben ik in feite niet weerhouden in het eindklassement. De sportdienst is echter zo vriendelijk alle deelnemers in het klassement te laten staan.
Bij de Dames wonnen Lies Deruddere (Dames 1), Krista Noyez (Dames 2) en (Kristel Vieren (Dames 3)  De winnaars bij de heren zijn Davy Stieperaere (Seniors), Dieter Verstraete (Veteranen 1), Gilbert Walraedt (Veteranen 2) en Camille Vanbeveren (Veteranen 3). 
Ik ben dus 39ste geëindigd op 183 unieke deelnemers bij de seniors. Op zich zegt dat niet veel. M'n gemiddelde op deze drie lopen is ongeveer 13,75 km/uur. Dat is goed. Gemiddeld eindigde ik als 38ste senior in de wedstrijd.


Wat wel opvalt is dat de verschillende manches een merkbaar verschil aan deelnemers kunnen voorleggen. De twee laatste lopen in Langemark zijn de best bezette. Bikschote heeft een magere opkomst. De drie andere hebben een degelijke bezetting.
Dé oplossing voor de Bikschootse Metje Zitteloop is om deze op zondag te laten vallen. Zodoende zou er geen concurrentie met de achttien kilometer noordelijker gelegen loop Dwars door Keiem van het Scott 2 Run Criterium meer zijn.
Langs de andere kant bekeken mogen de deelnemers aan beide criteria al niet ontevreden zijn dat de Toontjesloop en de Koekelaarse Sint Maartensloop op verschillende dagen van hetzelfde weekend vallen.  Het zou dus nog slechter kunnen.

Ik opteer dus voor een nog bredere spreiding van aangrenzende criteriumwedstrijden in hetzelfde weekend.
Elke organisatie kan er baat bij hebben.

PS: Bij nader inzicht valt tevens de Wingense Stratenloop op dezelfde dag als Bikschote en Keiem; zij het om half zeven 's avonds.

https://sites.google.com/site/bakelandtloopcriterium/tussenstand-criterium-2012/seniors-2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten