donderdag 27 december 2012

1ste Kerstcorrida

SINT-JAN

Deze omloop van deze kerstloop is een ongelijke vierhoek ten noorden van het centrum van dit gehucht. De heren lopen deze ronde drie keer (10 km); de dames twee maal (6,6 km). De start is aan café Vierwegen. De aankomst is t.h.v. de Sint-Jan-Baptistkerk.

22/12/2012
Het was een hondeweer met veel regen en een krachtige wind. M'n schoonzus Els was eveneens van de partij. Met twee een wedstrijdje afhaspelen is altijd plezanter. Ondanks dat ze nog maar een jaar loopt, laat ze al goede gemiddeldes optekenen. Er waren ook geldprijzen te winnen voor de eerste vijf lopers seniors en masters.


De start werd met vijf minuten vertraging op gang getoeterd. De eerste ronde liepen we samen. De wind zat mee en de eerste km werd onder de vier minuten afgelegd. De aansluiting met de dame voor haar - een master - kon net niet bewerkstelligd worden. Na de tweede bocht kwamen we in het stuk tegenwind. Even later draaiden we richting de kerk en realiseerde ik me dat het tegenwindgedeelte veel korter was dan de andere stukken van het parkoer. We werden bijgehaald door een groepje dat bijna onmiddellijk weer verbrokkelde net op het moment dat de samensmelting een feit was. Ik had de neiging mee te gaan.
Maar net op dat moment kwam m'n rechterveter los. Nog nooit had ik dit voor. Ik maakte de nestel vast en zette de achtervolging in op de eerste voorligger. De tweede ronde ging goed. De voorligger moest op den duur lossen. Ondanks dat het bleef waaien en regenen waren de kilometertijden beter dan gewoonlijk. Op ongeveer dezelfde plaats kwam nu m'n linkernestel los. Ditmaal duurde het met verkleumde vingers iets langer tegen dat het herknopen ervan gelukt was. Gelukkig is de autopause functie van de Garmin ingesteld, zodat m'n nettotijd wordt gechronometreerd. Opnieuw achtervolgde ik m'n medeloper. Na de laatste doortocht aan de startplaats kwam ik er terug bij. We wisselden op de lastige stukken het kopwerk van elkaar af. Met een snelle laatste km klokte ik af op een verrassend PR van tweeënveertig en een halve minuut. De wind heeft hier waarschijnlijk een positieve impact op de chrono's gehad. Op de langste stukken was de wind in de zij en in de rug.

Els liep ook een berewedstrijd en deed minder dan een kwartier over een rondje. Ze legde beslag op de zevende plaats; vierde bij de seniors. Na de warme douche in het lokale schooltje wachtten we met een Nen Dooper bier op de prijsuitreiking in de Sint-Cristoffelparochiezaal. Met enige trots ontving Els haar eerste prijs in het lopen: € 20.
Dé 'lesson-learned' van vandaag is dat de veters bij regenweer snel loskomen en dat een driedubbele knoop in dit geval geen overbodigheid is.Els: ___7de op 28 dames___________6,6 km in 28:47__________13,758 km/hr
David: 35ste op 77 heren___________10 km in 42:42___________14,1 km/hr
http://connect.garmin.com/activity/2539968531 opmerking:

  1. knap moyenne gelopen, ik zal mogen m'n tenen uitkuisen om voor je te eindigen als we eens aan dezelfde afstand deelnemen. :) proficiat met je PR en in het vervolg gewoon een dubbele knoop leggen.

    Ik had je trouwens totaal niet herkend in Westkapelle, je bent een stuk groter dan je blogfoto laat vermoeden :)

    Peter
    http://peterdedecker.com

    BeantwoordenVerwijderen