zondag 16 december 2012

Jules Unlimitedloop 2012

BRESKENS

De Jules Unlimitedloop is een gratis strandloop bij laag tij over een afstand van een kleine achttien kilometer. Deze unieke tocht - georganiseerd door De Wielingen - speelt zich grotendeels af op het strand van Groede; tussen Nieuwesluis en Nieuwvliet-Bad. Vooreerst wordt er vanaf de pleisterplaats Beachhouse 25 aan de Walendijk richting Breskens een geneutraliseerde kilometer in groep gelopen over het asfalten duinenpad tot aan 't Killetje.
Na exact één km wordt de wedstrijd vrijgegeven en worden er een handvol kilometers in zuidwestelijke richting - richting Cadzand - gelopen. Vlak voorbij Kruishoofd wordt de steile duin opgeploeterd om een bochtig parkoertje af te leggen in het duinenbos.
Via het strandpaviljoen Saint-Pierre worden de lopers weer op het strand gepiloteerd en gaat het opnieuw naar Beachhouse 25. Hier eindigt de tienkilometerrace. De lange afstand draait rond een met rood-wit lint geïmproviseerd keerpunt en doet de lange lus nog eens opnieuw.
 
PZC voorbeschouwing

16/12/2012
Het was een ideaal weertje. De zon vergezelde ons - Sylvianne was mee! - zelfs tijdens de rit van Brugge naar Groede. Er was wel een matige zuidwestenwind, maar de temperatuur van zeven graden was best te pruimen. Zodoende liep ik met twee T-shirts en een mutsje. Het bovenste T-shirt was wel met lange mouwen.
Ik was een beetje verrast toen de wedstrijd na de eerste kilometer werd vrijgegeven. Na een bocht kwamen we op het strand en net op dat moment was ik op de Garmin - die onder m'n mouw zat - de eerste kilometertijd (6') aan het aflezen. Ik versnelde en vond snel lopers waarmee ik de tocht kon aanvatten. M'n medelopers wisselden veel. Sommigen losten, anderen kwamen er bij. Een beter groepje moest ik na enkele minuten laten gaan, maar wat verder raapte ik er twee weer van op. Kortom, het eerste lange stuk tegenwind werd er niet echt in een vast groepje gelopen. Ik was wel al blij dat ik de eerste kilometers dikwijls beschut kon zitten. Ondertussen regende het licht. Dat was lekker verfrissend. Op de duinenklim was het even wandelen. Na de bospaadjes ging het opnieuw over de duin naar het strand. Hier kon gelukkig gebruikt gemaakt worden van een in klinkers aangelegde passage.
Op het strand waren we met vier. Twee tienkilometerlopers, Monique Allefs uit Hulst en ik. Ik stroopte m'n mouwen op en haspelde de drie kilometer met de wind in de rug op kop af. Net zoals de heenweg was het opletten als er tussen de houten golfbrekerpalen gelaveerd diende te worden. Ik vertraagde telkens en met een hupje met één been vooruit passeerde ik de smalle doorgang. De nummer vier in de race kruisten we op een gegeven moment met een grote schaafwonde op z'n dij.Aan het keerpunt haalden we een Wielinger bij. Hij kon enkel aanklampen, maar na een km of twee was ie er toch afgewaaid. Ik vond het niet erg om Monique uit de wind te houden. Niet ver voor de duin ging ik van de kop af. In het bosje gaf Monique de forcing. Ook op de terugweg nam ze het commando. Het strand was zwaar. Soms lag er water, soms zakte je er een paar centimeter diep in door. Ik moest af en toe bijpikkelen en had toch wat moeite om de kilometers onder de vijf minuten te houden. Dankzij haar lukte dat. Zij aan zij arriveerden we aan het beachhouse met een gemiddelde van 12 km/uur, zonder inloopkilometer meegerekend.
Na wat napraten met bruine Leffe van het vat reden Sylvianne en ik via de dijk naar de kerstmarkt in Breskens. We deden ons tegoed aan een warme maaltijd in de J&B taverne en zakten content rond 16 uur terug af naar Brugge.

27ste op 50 deelnemers_____________17,44 km in 1:28:30___________05:04 min/km
http://connect.garmin.com/activity/252188792

2 opmerkingen:

 1. knap gelopen David en wat een prachtig parcours eerst langs de zee, afzien door de duinen en dan nog een keer. een echte aanrader deze wedstrijd.

  Peter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks,

   Toen de uitslag werd verdeeld en ik je naam las, heb ik in het paviljoen rondgekeken, maar ik herkende niemand waarvan ik dacht dat gij het kon zijn.

   Verwijderen