zondag 25 november 2012

1ste Milcobelrun

LANGEMARK

De  Milcobelrun is de voorlaatste proef van het Bakelandtcriterium. De grote bezieler en sponsor is zoals de naam verraadt het gelijknamige zuivelconcern. De dames lopen twee ronden van 3,5 km; de heren drie. Het parkoer doorkruist het noordwestelijke deel van het dorp. De start en aankomst bevinden zich aan OC Den Tap. Over gedeeltelijk kasseien loopt het traject een blokje om via de noordzijde van de Markt en het als gemeentehuis fungerende kasteel. Na één kilometer wordt rondom de vijver gecrost. Vervolgens wordt er over de terreinen van Milcobel gedraaid richting noordoost. Bijna één kilometer lang loopt men over de oude spoorbaan om dan opnieuw over de kasseien (of het voetpad) binnen te lopen.

24/11/2012
Ik had de verwachting laag gesteld. De afgelopen weken had ik de kans gegeven aan m'n gestel om te recupereren. De calvarietocht in Vosseslag was me slecht bekomen. De schoenen waren blijkbaar volledig versleten en m'n heup had daarbij afgezien.
M'n nieuw schoeisel heet Brooks Adrenaline GTS 11 in zwarte kleuruitvoering. De zool van m'n oude Sauconypaar was alleen maar aan de buitenkant versleten. Dat betekende dat ze overcorrigeerden. Zodoende komt m'n nieuwe paar niet meer uit het stabiele, maar uit het stabiel-neutrale gamma.
Ik startte de run dus met de bedoeling doordacht te lopen en mezelf niet tegen te komen. Maar toch word je meegezogen met het peloton en ik merkte dat ik tussen de lopers liep van gewente. M'n verbazing was groot toen ik merkte dat m'n eerste kilometer onder de vier minuten lag. Ik bleef met enige reserve lopen. Ik hing aan de staart van een groepje van een tiental medelopers. Op de rechte stukken liet ik al wel eens een gaatje, maar in de bochten kwam ik er als vanzelf weer bij. Toen het groepje verbrokkelde kon ik mee opschuiven. De laatste ronde liep ik solo. Nog steeds forceerde ik niet. En zo kwam het dat ik op een soepele wijze én na een lange rustperiode van een drietal weken een nieuw topgemiddelde liep van 13 3/4 per uur. Met dank aan de nieuwe schoenen en aan Sylvianne, die mee de verre verplaatsing gemaakt had en support leverde.

116° op 229 heren_______10,5 km in 45:47_______13,76 km/hr
http://connect.garmin.com/activity/246389400

Geen opmerkingen:

Een reactie posten