vrijdag 28 december 2012

5de Tussen 2 Feesten Loop

WESTKAPELLE

Deze eindejaarsloop bevat twee afstanden. Beiden tellen drie ronden en beslaan een afstand van respectievelijk 5,5 en 10 kilometer ten westen van het centrum. De uitvalsbasis is sportcentrum Molenhoek.
De start wordt gegeven aan de Sint-Niklaaskerk. Er wordt eerst enkele hectometers door het sportpark naar de aankomstzone gelopen. Een stukje grasondergrond brengt de tienkilometerlopers op de kaarsrechte weg naar Heist. Na het keerpunt wordt langs de wijk Molenstede gelopen om via de Dorpsstraat opnieuw - al dan niet door de vliegende spurt - de start te passeren.

26/12/2012
Het was droog weer met een stevige westzuidwestenwind. Veel ludiek verklede deelnemers dongen mee naar de te winnen mountainbike. Het stuk tegenwind was de rechte weg naar Heist toe. Met de nodige inspanningen kon ik als laatste aanpikken aan een groepje. Na het keerpunt recupereerde ik eventjes. De vele glazen wijn van m'n verjaardag -en kerstfeest lieten zich voelen.
Tijdens de tweede en derde ronde lukte het opnieuw om tegenwind mee te lopen en af en toe over te nemen. Het tempo was heel constant en ik kwam uit op m'n gemiddelde van de laatste weken: 13,7 km/uur. Het PR van voor de kerst had dus hoogstwaarschijnlijk wel degelijk te maken met de gunstige windomstandigheden.62ste op 274 deelnemers___________________10 km in 44:11
http://connect.garmin.com/activity/254745948

Geen opmerkingen:

Een reactie posten