zaterdag 14 juni 2014

5de Crelan Ekiden

SINT-ANNA

Het Sint-Leocollege is de carrousel van deze jaarlijks op Pinkstermaandag georganiseerde aflossingsmarathon. De rust -, start -, wissel -en aankomstzone met Leffe van het vat situeren zich op de binnenplaats.
De omloop is een ronde van vijf kilometer. De ondergrond zijn enerzijds de kasseien van de binnenstad - de eerste km door de effen aangelegde Carmersstraat & de laatste op de schotse Potterierei - en anderzijds de grindpaden van de Kazernevest en de Kruisvest.
De laatste loper loopt krijgt na z'n vijfkilometerdoorkomst een sjerp mee. Daarmee kan zonder seingever-misverstanden de slotloper een halve ronde er bij lappen om de marathonafstand te vervolledigen.


09/05/2014
Het was warm, zwoel en plakkerig, verre van ideaal loopweer. Dennis had de ploeg samengesteld. DP Klimair werd voor de gelegenheid versterkt met Raf, Staf, Filip en Sam van Antwerp Athletics.
Raf opende in 22 1/4'. Onze tienkilometerlopers Filip en Sam haspelden de zware dubbele ronde sterk af in een goeie 42'. Tussenin liep Staf als tweede vijfkilometerloper proper 21 3/4'.
Ik mocht als zesde het parkoers op. De top vijf was al ver uit het vizier verdwenen. Kort achter mij waren vier ploegen nog een bedreiging. Van de B-ploeg van Sodibrug wist ik van in de wisselzone dat hun slotloper erg sterk was. Het team Run Up The Hill had hun minst goeie lopers in het begin gezet en rukte op. Twee andere ploegen vielen terug.
De start ging gezwind. Aan de vesten werd de dosering en wedstrijdindeling belangrijk. Aan het keerpunt aan de Coupure monsterde ik de achterliggers. Op Sodibrug B was de voorsprong stabiel. Run Up The Hill, dat halverwege nog vijftiende lag, naderde. M'n hartslag ging in dit weer na 2,5 km al naar 180. Op km 4 werd ik ingehaald en achtergelaten. Als zevende in koers werd ik door Dennis met honderd meter achterstand afgelost en klokte ik eveneens aan in 22 1/4'.
Hij liep het gat met de concurrent heel snel dicht. Dit koste wel een serieuze cartouche. Na vijf km was het poeier op en ging de tegenstander er weer vandoor. Sodibrug B liep gedurende de laatste zeven km nog anderhalve minuut in maar kwam er niet meer aan.
Zo eindigden DP Klimair / Antwerp Athletics zevende met een halve minuut achterstand op de zesde en een halve minuut voor op de achtste. En de Leffe? Die smaakt het best van het vat.


7de op 64 ploegen____________42,2km in 03h03'10"____________13,82 km/uur
http://connect.garmin.com/activity/518564387

Geen opmerkingen:

Een reactie posten