vrijdag 15 augustus 2014

33ste Dwars Door Mariakerke

MARIAKERKE

Uitzonderlijk is deze loop - georganiseerd door de lokale handelaarsbond - van omloop gewijzigd. Gewoonlijk stippelt het traject zich uit deels door de agglomeratie van Mariakerke en deels over het pad door het duinengebied van Raversijde in één unieke ronde. Door werkzaamheden beperkt deze zich tot een duinenloze langwerpige ronde dat door de dames en H5 twee en door de H1-H4 drie keer dient afgelegd te worden, goed voor 10,5 km. Eerst wordt er langs de Nieuwpoortsesteenweg in westelijke richting gekoerst; de terugweg is bochtiger doorheen de wijken tot aan het Albertpark. De inschrijvingen, prijsuitreiking en stortbaden vinden daar in het stadion, thuishaven van de lokale eersteklassevoetbalclub plaats. 

08/08/2014
Het weer was aangenaam met een matige zuidwestenwind die wat getemperd werd door de bebouwing langs de steenweg. Leuk vandaag was dat m'n broer mee was. Hij liep twee ronden - zeven km - als start to runner in 34'.
Ikzelf startte nogal snel, doch ik kon me goed handhaven. Halverwege stokte het tempo van ons groepje wat en kwam ik alleen te lopen. Het gevoel bleef weliswaar fitvol. Ik hoopte dat er voor de slotronde me nog iemend vervoegde. Collega Jacky Heusequin vervulde die wens. Samen konden we wat doortrekken. De laatste km kwamen er nog een paar lopers over ons die niet in ons groepje zaten. 
Door de gunstige omstandigheden liepen vele bekenden topgemiddeldes. Ons bendetje van DP Klimair scoorde de zesde plaats in het ploegklassement van de dag: ons op één na beste resultaat! Goed bezig.

foto's: Marc Mestdagh

90ste op 211 H1-H4_____________________10,4 km in 44'30"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten