maandag 28 april 2014

17de Sint-Jansloop

OOSTENDE

Deze loop dankt haar naam aan de Sint-Jan Baptistkerk gelegen naast - centrum van het gebeuren - het Ensorinstituut. De omloop telt heel wat hoogtemeters. Na de start moet een helling overwonnen worden naar de Koninginnelaan en brug die naar het Maria Hendrikapark leiden alwaar een lus in het westelijk deel van 't park wordt afgewerkt. Na de parkpassage wordt op die laan nog een keerpunt rond één van de op de middenberm geposteerde vrouwenbeelden genomen. Enkel het laatste deel van de ronde die door de aanpalende straten van de wijk loopt is vlak. De dames en H5 lopen twee ronden, de H1-H4 drie.

27/04/2014
Het was opnieuw een super loopweertje. Vijftien graden, droog en weinig wind lieten de lopers toe in milde omstandigheden te duelleren. Bovendien vergezelde m'n twaalf weken zwangere vrouwtje me.
Na het miskleun op het Hazegras van vorig weekend, de daaropvolgende relatieve rustweek en de vijfkilometerrace in Torhout van amper twee dagen voordien had ik vandaag enige voorzichtigheid ingebouwd. Ik legde de eerste km twintig seconden langzamer af dan m'n calvarietocht in het Bosje toen.  Dat loonde. Het goede gevoel was terug. Mijn wedstrijd liep zoals gedroomd met constante kilometertijden en een gemiddelde die inderdaad een halve km per uur rapper was dan vorige week. Goed voor het moreel. Op naar Gistel.
De winnaars werden Pedro Dujardin en Heidi Hertveldt. (foto: OLC)

61ste op 153 H1-H4_____________________9,5km in 41:11
http://connect.garmin.com/activity/489006123


Geen opmerkingen:

Een reactie posten