zaterdag 26 april 2014

26ste Vives-Rembertcorrida

TORHOUT

Deze sympathieke avondwedstrijd bevat naast de gekende lange afstand ook een vijfkilometerloop die in één ronde wordt afgelegd. De eerste twee km omloop zijn identiek. Dan wordt rechtsaf geslagen en vertoeft men gauw op een onverharde weg in de velden die verder een single track wordt. Na een lange laan van anderhalve km mag via een doortocht door de organiserende school de aankomst aan het zwembad vervoegd worden. Inschrijvingen, prijsuitreiking en stortbaden vinden nog steeds plaats in het sportcentrum Benny Vansteelant.


25/04/2014
Het was een familiebedoening vandaag op deze warme avond. Ikzelf, m'n vader Carlo en m'n broer Robin en diens eega Els liepen de korte afstand. M'n nonkel Tony en m'n neef Simon deden de tien km.
De bedoeling vandaag was om indien het enigszins kon m'n PR van 20:15 te verbreken. Ik was toen echter nog niet op de hoogte van de km off-road halverwege de race. M'n vormpeil was de laatste tijd ook in licht vermoeide status terecht gekomen. Inderdaad, ik liep netto berekend dus 'n kleine halve minuut te traag. Anderzijds waren de kilometertijden vlak en liep het tactisch goed met een gemiddelde van 14,5 km/uur.
Els klokte af in 22 1/2', ondanks minder tijd om te trainen een knappe tijd. M'n pa deed er een kleine 24 1/2 over, Robin 25'; exact twaalf km per uur. Fraai.
Op de tien km werd Simon fantastisch derde na een in z'n voordeel beslecht duel met Misha Declerck. De winnaar werd z'n trainingsmaat Thijs Vandermeersch. Hij hield Francies Van Steenbrugge in bedwang. Z'n vader Tony liep als 50+ veteraan nog eens onder de veertig minuten. Sterk.  

5K: David 28ste, Els 57ste, Karl 72ste & Robin 78ste op 228 deelnemers
10K: Simon 3de in 32:36, Tony 73ste op 376 deelnemers in 39:42
http://connect.garmin.com/activity/487160446

Geen opmerkingen:

Een reactie posten