donderdag 9 juni 2016

25ste Grote Stratenloop

ZWEVEZELE

Het concept van de wedstrijd is ongewijzigd. Nog steeds worden er naargelang de categorie drie of vier ronden van 2,450 meter afgelegd.

03/06/2016
Tijdens de periode na de marathon beperkte ik me voornamelijk tot rusten. Enkel een week voor deze wedstrijd deed ik een toertje. De rust was noodzakelijk omdat er toch een stressfractuurtje was opgetreden in mijn linkermiddenvoet.
Omdat ik ter voorbereiding van de marathon radicaal vier criteriumwedstrijden had geschrapt en ik aan de volgende in Egem ook niet kan deelnemen, was deze verplicht om aan zeven wedstrijden te geraken dit seizoen.
Ik kwam voor de verandering rechtstreeks van mijn werk in Brussel met de bus uit Beernem toe. Zodoende was ik er een uur voor tijd en kon ik een babbeltje slaan met degenen die al in de tent op het marktplein waren.
Ik had me voorgenomen niet te zot te doen vandaag. De eerste ronde liep ik met overschot. Toch was mijn gemiddelde mede door de start bergaf snel. De tweede toer behield ik het overschot om de derde ronde toch met een jonge gast mee te gaan. Ik trok de turbodiesel op gang en ontwikkelde mijn wedstrijdtempo. In de laatste toer verzuurde ik wat. De voorlaatste kilometer die pertinent steeg, verliep in een 04:32. Mijn gemiddelde lag met 04:11 tegen mijn top, bijna een evenaring van in Oudenburg.

Dit doet - hoewel de tweede week na de marathon ook een rustweek is - het beste verhopen voor de halve marathon in Torhout op 17 juni. Op zaterdag was er wel een weerslagje op de middenvoet, maar 's zondag evolueerde dit alweer in goede zin.

53ste op 128 HSE, HVA1 & HVA2____________9,9 km in 41:11____________14,4km/uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten