maandag 20 juni 2016

37ste Nacht van West-Vlaanderen

TORHOUT

Deze hoogmis van het West-Vlaamse stratenloopcircuit biedt de tien kilometer, halve marathon en hele marathon aan de sportievelingen aan. De korte afstand start om 20u15; de (1/2) marathon om 20u00. Deze ronde loopt richting noordoost over Baliebrugge naar Ruddervoorde en terug via Goede Herder. 
De start, prijsuitreiking, douches bevinden zich in het sportcentrum Benny Vansteelant. Het aankomen gebeurt op de sfeervolle Markt.

17/06/2016
De weersomstandigheden waren optimaal. Een veranderlijk briesje liet toe een voldoende fris temperatuursgevoel gewaar te worden. Dit werd gesaust met een beetje regen in Ruddervoorde.
Ik stond ver vooraan bij de start. Ik liet mijn tempo er echter niet door beïnvloeden. Met één oog hield ik de hartslag nauwlettend in de gaten.
Uit ervaring weet ik dat de halve marathon een geniepige afstand is. Die laatste vier kilometer kan je serieus stilvallen. Mijn doel was om met de hopelijk nog bestaande hoogvorm van de marathon onder de 01:35:00 te duiken.
Na een kwartier wedstrijd zat ik in een groepje dat mijn vooropgestelde tempo van 04:30 aanhield. In feite lag het gemiddelde rond de 04:25, zodanig dat ik een buffertje opbouwde. Het gevoel was heel goed. We draafden verder en de kilometers vlogen voorbij.


(Foto: Lindsey Ameye)


De autostradebrug op de terugweg jaagde de hartslag even omhoog. Uit mijn groepje liepen er de laatste km twee sterkeren heel langzaam van me weg. Ik kon ze niet bijhouden. Ik was echter al dankbaar dat het groepje door hen zolang gegangmaakt was. Zelf kon ik op mijn tanden bijtend op mijn beurt toch nog een tiental lopers remonteren.
Die plaatsen waren onbelangrijk. Het was hem om de tijd te doen. Die kwam uit op een uur vierendertig. Op mijn marathon vier weken geleden liep ik twee minuten onder mijn ultieme doel; nu op de halve één minuut. Het voorjaar kan niet geslaagder zijn met PR's die mogelijks heel lang zullen blijven staan.
Vanaf nu spits ik me weer toe op de reguliere stratenloopjes van om en bij de tien kilometer.

Mijn neef Simon deed de 10 km en werd daarin prachtig derde in 32'25!
Zijn vader, mijn nonkel Tony deed de halve marathon in 01:29:59 en werd 66ste!

102de op 566 deelnemers________________21,1km in 01:33:58
https://connect.garmin.com/modern/activity/1218007292

Geen opmerkingen:

Een reactie posten