vrijdag 26 december 2014

Tieltse Kerstcorrida 2014

TIELT

De fameuze Kerstcorrida is door werkzaamheden iets korter dan gewente. De overige geplogenheden zijn hetzelfde als vorig jaar.

26/12/2014
Droog en fris. Een ijzig briesje deed de vier graden kouder aanvoelen. Zodoende opteerde ik om met een buff op het hoofd te starten. Er was opnieuw een massale deelname wat een normale startpositie in het pak moeilijk maakte. Het kleine straatje dat voor de startboog uitkwam, liet me toe om toch op de pakweg twintigste rij te staan; hetgeen redelijk vooraan was.
Ik wou met lichte overschot aanvatten omdat de conditie verre van optimaal is. Toch bleken m'n eerste drie km voor mijn doen rap te noemen. Na een kwartier voelden de kuiten stilaan wat vermoeid aan. Ik gaf m'n buff af aan de seingeefster die zich dichtst bij m'n auto bevond en schakelde in een paar procentjes lagere snelheid. De parkoerskennis kwam bij m'n dosering van pas. Het tweede gedeelte hielden we bemoedigend stand. M'n gemiddelde op een lastigere omloop was nu iets rapper dan laatst in Malo.
De winnaar was vandaag zoals het jaar voordien Stijn Fincioen.
Op de korte afstand deed m'n neef Simon mee. De Brugse sneltrein raasde naar een derde plaats op 22" van de winnaar Hans Omey.

Simon: 3de op 249 deelnemers__________________5km in 16:22
David: 274ste op 925 deelnemers_________________9,8km in 43'
http://connect.garmin.com/activity/657295564

Geen opmerkingen:

Een reactie posten