maandag 8 december 2014

18de Foulées du Père Noël

MALO-AAN-ZEE

Deze vroege kerstloop is ruim elf kilometer lang. De ronde wordt drie keer beslecht en bedraagt ongeveer drie kilometer en drie kwart. Na een ommetje en een kleine helling bereikt men de Zeedijk die ruim een km oostelijk, weg van  Duinkerke, gevolgd wordt. Na het ronden van de drie grote witte appartementen wordt de lange rechte lijn naar het stadhuis van Malo,  alwaar de inschrijvingen en start -en aankomstzone zich bevinden, ingezet.


07/12/2014
Westenwindje, vijf graden, bewolkt, droog. Het was nog menselijk om om tien uur 's morgens aan de kust te lopen. Vergezeld door de deuntjes van de kliek Sextion Parade en
een gezamenlijke huppelopwarming werd het Ferdinand Schipmanplein opgevrolijkt.


M'n bedoeling vandaag was gelijkmatige ronden te lopen. De eerste km temperde ik een beetje om weinig kruid te verschieten. Uiteindelijk kwam ik bij een goede gangmaker, Sébastien Le Roux, terecht. De tweede ronde hielden we stand. We kenden amper verval aan 17' per ronde. In de laatste ronde remonteerden we zelfs nog een tiental lopers. Zodoende was m'n snelheid in een dalperiode nog eens getraind aan een gemiddelde van 04:25 per km. Na een bekertje gloeiwijn keerde ik content in 'n kleine veertig minuten E40 terug huiswaarts.

106de op 516 deelnemers _____________________11,3km in 50:07
http://connect.garmin.com/activity/646904607

Geen opmerkingen:

Een reactie posten