maandag 17 februari 2014

3de DRV Natuurloop 2013-2014

CADZAND-BAD

Atletiekvereniging De Wielingen organiseert elk jaar in de wintermaanden vier natuurloopjes in Cadzand. Behalve de tweede loop op oudejaarsdag spelen deze zich af tegen de Kezandse kustlijn. Het overzicht van de geleverde prestaties wordt gebundeld in een klassement.
De derde in de rij beslaat een nieuwe omloop over één, twee of vier ronden in een platte achtvorm. Op het snijpunt er van is de start en aankomst.
Eerst wordt er drie kwart km in oostelijke richting op het verharde duinenpad gelopen. Vervolgens keert men terug door de mulle duinen, op de vloedlijn en met een steil klimmetje langs het inschrijfpunt Moio Beachclub terug naar de startzone.
Dan vervolgt het parkoers zich over het pad in westelijke richting. Het keerpunt daar loopt rond Hotel De Blanke Top om dan met een lange finale klim - steeds verhard - terug de finish te bereiken.

16/02/2014
We waren met een kleine honderd over de drie afstanden. Een verkwikkend zonnetje met lichte bries zorgde voor een welkome weersverbetering na de doortocht van de zoveelste storm in het prille 2014. In laatste instantie besloot ik dan toch maar met één laag te lopen, zijnde T-shirt en korte broek: ideaal.
Zoals 't tegenwoordig meestal gebeurt liep ik me - zeker met duinen voor de voeten - niet kapot in den beginne. Dit beviel me wel. Een poos liep ik samen met Niek Rijnberg en z'n 'haas' Jan Van Hoeve. De hele trimloop voelde ik me fris en verzwakte ik niet, integendeel, wat zich vertaalde in een gemiddelde van ruim twaalf per uur. Een goeie sessie.

10de op 36 deelnemers___________10km in 49:38__________04:57 min/km
http://connect.garmin.com/dashboard?cid=7179274

Geen opmerkingen:

Een reactie posten