zaterdag 25 januari 2014

17de Wisselbeker Francy Hofkens

IEPER

Deze bochtige en onvlakke midweekse veld -en moddercross in militair midden is een organisatie van het Competentiecentrum Steunmaterieel en Producten van Defensie i.s.m. Flanders Atletiek Club Ieper.
De inschrijvingen en kleedkamers bevinden in de Ieperse sportaccomodaties. De cross zelf gaat door in het Hoornwerkpark. De prijsuitreiking vindt plaats in het kwartier van bovenvermelde eenheid.
De dames, veteranen en seniors leggen respectievelijk drie, vier en vijf ronden van 1400 meter af.

22/01/2013
Het terrein lag er ferm modderig bij. Het parkoers was al goed ingelopen; het weekend voordien had de Grote Prijs Stad Ieper Veldlopen - waar m'n neef Simon de lange seniorencross won - er al plaatsgevonden.
Bij gebrek aan spikes had ik weer m'n trailschoenen aangetrokken. Maar de omloop was ├ęcht cross. Zelfs met spikes was het ook voor de toppers wegglijden in de bochten. Het was dus dikwijls op het randje. Slieren deed iedereen. De een meer dan de ander. Halfweg de eerste ronde ging ik met een zijdelingse rol al tegen dek. Ook in de derde ronde deed ik een knieval. Versnellen ging moeilijk. Elke ronde ging met een paar hectogram verzwaarde slijkschoenen trager.


Ik eindigde mede door een sterk deelnemersveld redelijk vanachter. Winnaar bij de seniors na een close duel werd Pieterjan Penne voor collega Karel Goemaere. Bij de veteranen won Christ Vdbroucke nipt voor Olivier D'Haene. Bij de dames zegevierde Mandy Dammekens.


(foto's: CCMP)


77ste op 93 seniors____________________7km in 37:48
Nabeschouwing op westhoek.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten