zondag 20 oktober 2013

Massajogging De Olifant 2013

OOSTENDE

De omloop is bijna zoals vorig jaar: twee ronden door het heuvelachtige en semi-verharde Maria Hendrikapark aangevuld met een toertje rond de blok, waarbij de lokale meubelwinkel en sponsor in beeld komt.
Het administratieve en logistieke centrum blijft in de stadsschool Ernest Van Glabbeke.

19/10/2013
M'n schema voor de halve marathon van volgende maand schreef een wedstrijd van 15 km niet voluit voor. In principe zou ik dan naar Ieper getrokken zijn om daar een tien mijl te beslechten. Maar omdat het vandaag pasdag was voor de looptruitjes van onze gloednieuwe loopploeg DP Klimair op de Olifantenloop werd het dus een 10 km niet voluit.

Het weer in de tweede helft van oktober kondigde zich aan als zeer zacht. Het was zestien graden. Bij de start verduisterde de hemel danig. Nog tijdens de eerste kilometer kwam de zondvloed naar beneden en herschiep dit het pad in het park in een slijkerige en gladde track met vele plassen.
Tijdens de race zelf vond ik 'niet voluit' een groepje met de oranje mannen van Zarren om in te lopen. Opnieuw kwam zoals vorig jaar in Sint-Jan Wingene m'n dubbel geknoopte veter tijdens hevige regen los.
 Sneller dan verhoopt nam ik na het herknopen er van m'n plaats terug in.
Na één ronde vond ik het iets te traag en liep ik samen met Kris Dedecker uit Mechelen een tempo hoger om dan op het eind de aansluiting met een geelkleurig groepje van de Olifant te vinden.
Een sprint hoefde niet vandaag. 
Met hetzelfde gemiddelde als vorig jaar van 04:35 - toen het wel voluit was - was ik best tevreden.

112de op 294 deelnemers__________________10km in 46'
http://connect.garmin.com/activity/392815615

Geen opmerkingen:

Een reactie posten