zondag 3 november 2013

5de Feesteloop

AVELGEM

De omloop door de Avelgemse Scheldemeersen is dezelfde als bij m'n vorige deelname: vier toertjes van een kleine 2,5km.

02/11/2013
Als laatste voorbereiding voor m'n najaarsobjectief van volgende week stond deze tien kilometer 'niet voluit' op de agenda. Het was met veertien graden relatief zacht voor aanvang van de wedstrijd. Er stond wel een degelijke zuidenwind. Een tiental minuten voor de start begon het te stortregenen. Iedereen zocht beschutting. Een kortsluiting in het electriciteitscircuit van de organisatie liet de stroom uitvallen. Het gevolg was dat de startboog langzaam ineen zakte en op de kasseien neerkwam. De stroomtoevoer werd echter rap hersteld. De boog stond binnen de kortste keren weer recht. Een drietal minuten voor de start kwamen de lopers druppelsgewijs het startvak vervoegen. De ergste neerslag was voorbij en zou zich gedurende de wedstrijd beperken tot lichte regen.
Mede door het schuilen stonden er veel tragere lopers tamelijk vooraan geposteerd. Pas na één kilometer had ik deze op de smalle wegen allemaal kunnen inhalen. Ik had geen snelle eerste km gepland, dus zo heel erg was het niet. Het tempo zat goed. Halverwege werd het gevoel nog beter. De stukken tegenwind nam ik in de derde en vierde ronde voor m'n rekening. Eén loper nam over en ging hard de laatste anderhalve km in. Ik volgde op een tweetal meter en behield dit tot op de meet. Ideaal om de snelheid te trainen.
De winnaar en de enige die me dubbelde was Francies Van Steenbrugge. Hij had een ongeziene voorsprong van 2 1/2 minuut op de tweede . De avond werd in Spikkerelle afgesloten met een optreden van Jaune Toujours.

http://connect.garmin.com/activity/399073999
79ste op 226 deelnemers_____________________________9,7km in 42:17

Geen opmerkingen:

Een reactie posten