zondag 6 oktober 2013

1ste Run 4 Kids

ZEDELGEM


Centrum van deze najaarsloop - ten voordele van een paar regionale projecten waar kinderen bij betrokken zijn - is de voormalige School voor Onderofficieren, dat momenteel het Provinciaal Opleidingscentrum voor Veiligheidsdiensten herbergt.

De B-vormige omloop wisselt macadamstroken af met onverharde wegels, kasseien en een beetje gras, bosgrond en gravel. Vooreerst wordt er in dalende lijn naar de dorpskern gelopen met een passage dwars door het gemeentehuis. Vloethemveldzate genoemd, die gevolgd wordt tot in het provinciedomein Vloethemveld. Via een bochtige passage in het bos en langs het sportplein wordt de kazerne opnieuw vervoegd. Men heeft de keuze tussen één of twee ronden van vijf kilometer.
Via een onverharde weg gaat het dan richting de oude munitiespoorweg, heden

06/10/2013
Het weer was prachtig op deze zonovergoten zondagnamiddag. Met een negentien graden en een zwak briesje konden de condities een week ver in oktober nauwelijks beter. Dat was positief na de verkoudheid die mij een week quasi volledig van de looptrainingen weghield.Ik was met m'n pa afgezakt naar de plaats die me zeer vertrouwd was in het verleden. Tweeënhalf jaar was ik hier van 1990 tot 1992 leerling. In 2002 was ik er een half jaar onderrichter. Er waren ook verschillende kameraden van vroeger. Yves, Sofie, Fré en de zesjarige India waagden zich recentelijk eveneens aan de loopsport.
Ik stond nogal vooraan geposteerd bij de start. M'n optimisme deed me te snel starten. Ik legde de eerste twee km af in acht minuten. Logischerwijs diende zich een recuperatiemoment aan. Enkele lopers haalden me zonder compassie in. De omloop was niet gemakkelijk. De onverharde stukken zaten vol met putten en bulten. M'n tempo was vertraagd, maar m'n ritme was ik niet kwijt. De tweede ronde ging gezien de vermoeidheid nog redelijk. Ik passeerde het tienkilometerpunt in exact drie kwartier. Een minuut verder lag de aankomst.
Sofie presteerde sterk en eindigde als tweede vrouw overall in een kleine 49'. India won zowaar de Kids Run. 

31ste op 107 deelnemers___________________________10,3km in 46:12; m'n vader 61ste in 52 1/2'.
http://connect.garmin.com/activity/386700553


Geen opmerkingen:

Een reactie posten