zondag 22 september 2013

13de Dynamicarun

MEULEBEKE

De licht glooiende Dynamicarun wordt georganiseerd door Dynamica. Dit is een vereniging ter integratie van personen met een handicap. De halve marathon is de hoofdafstand. Daarnaast kan er ook voor de recreatieve vijf en tienkilometerwedstrijd gekozen worden. Deze vinden vroeger op de namiddag plaats.
Het epicentrum van het gebeuren is het multisportcomplex Ter Borcht. Na een aanloopronde dienen vier bochtige toeren afgelegd te worden. Deze zijn niet ontworpen om een toptijd op de tabellen te zetten. Naast de gravelpiste dienen ook per ronde enkele hectometers gras en Finse piste verteerd te worden. De maling van de houtschors op die Finse piste is gelukkig minder grof dan op de Watewyloop.

21/09/2013
September had ons al veel regenweer geschonken. Sinds dit weekend was ons echter rustig en droog weer toebedeeld. Een zwak windje, een streepje zon en achttien graden maakten er een aangename omkadering van.
Na toestemming van de omloopafgevaardigde weerklonk om half vier het startsignaal. Het was mijn bedoeling om een constante race te lopen. Ik startte dus traagjes. Omdat het parkoers deels onverhard was, lag m'n objectief op honderd minuten.
Na 900 meter (3'55") weerklonk m'n autolapsignaal op de Garmin. Op training loop ik dikwijls 'duizendjes'. Dat zijn 1000 meter in souplesseversnelling en 800 meter recup. Gemakkelijkheidshalve zet ik m'n horloge dan in op 900 meter tussentijd. Ik had de fout gemaakt deze niet opnieuw op 1000 meter te verzetten. Zo mocht ik prutsend dit al lopend in de wedstrijd zelf doen. Na dit ongemakje probeerde ik me te positioneren in de wedstrijd. Een massale deelname was er niet. Het gevaar bestond dus dat men moest alleen lopen.
Voor mij liep een loper in het zwart die ik al gauw bijbeende. Ik vroeg hem welke tijd hij wou lopen. Hij had een tijd tussen 01:45 en 01:50 in gedachten. Ik zei hem dat we op het schema van 01 uur 40 minuten zaten. Hij werd massaal aangemoedigd met: "Allez Michel". Ik zei hem nog: "Ge zijt precies de burgemeester hier, iedereen kent je".
Op een gegeven moment waren we toch met ons vieren. Iemand voor ons had ons opgewacht en iemand achter ons had z'n uiterste best gedaan om ons te vervoegen. Hoewel niet iedereen dezelfde wedstrijdsnelheid had, is toch iedereen eens aan de kop van het groepje gekomen.
Halfweg viel het groepje uiteen in twee duo's. Samen met Michel vervolgde ik m'n weg. Na een uur wedstrijd - toen iemand 'chasse-patat' riep naar Michel - had ik door dat ik met de Sporzawielerverslaggever Michel Wuyts aan het lopen was. Ik had hem in het echt kleiner verwacht.
Toen de laatste ronde werd aangesneden liep ik nog steeds constant m'n kilometertijden van gemiddeld 04'40". Op m'n eerste twintigkilometerwedstrijd in Goes vorig jaar had ik geleerd dat de laatste kilometers de moeilijkste waren. Op de eerste van m'n groepje aldaar verloor ik drie minuten in de laatste drie kilometer en viel er bijna nog een pelotonnetje achterliggers me op de nek. Nu was het omgekeerd. Vijf individuen die vertraagden kon ik nog remonteren. Eén betere loper kon mij uit de achtergrond nog aftroeven.
Mijn doel was geslaagd. De zware halve van Meulebeke was op een gelijkmatige wijze afgewerkt onder de vooropgestelde tijd. Hier ben ik enorm opgetogen mee. En Michel? Hij eindigde één minuutje achter mij. Eveneens onder zijn tijdsdoelstelling. Na afloop - waar er geen frisdrank voorzien was aan de finish - feliciteerden we elkaar dan ook uitgebreid met onze prestatie.

40ste op 84 deelnemers_____________21,1km in 01:38:10_____________12,90 km/Hr
http://connect.garmin.com/activity/380218112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten