zondag 14 juli 2013

4de Noordzee Strand- en Duinenloop

BLANKENBERGE

De start en aankomst van de tweede strandloop van het Loopcriterium van de Kust bevinden zich aan de Pier op de zeedijk. Het secretariaat en kleedkamers en douches bevinden zich in het Noordzeebad.
Het parkoers loopt doorheen de duinen langs het natuurreservaat De Fonteintjes om vervolgens op het strand eerst richting Pier te lopen. Dan wordt er gekeerd en enkele km richting Zeebrugge gelopen om dan opnieuw te draaien en via de duinen met zijn grinten pad opnieuw op de dijk uit te komen.

13/07/2013
Het was stralend weer op deze zaterdagnamiddag. Ik had m'n trailschoenen voor de gelegenheid nog eens aangedaan. M'n vader deed ook mee en Sylvianne gaf support.
Een kleine verkenning leerde me dat het in de eerste kilometer serieus bergop ging op het mulle pad. Eens de klim genomen slingerde het ondertussen grinten pad zich verder door de duinen.

Toen de trap werd bereikt om het strand te vervoegen was ik door de snelle aanloop al diep geweest. Ik probeerde wat te recupereren. Maar toen het eerste keerpunt aan de surfclub naderde werd de ondergrond zéér mul. Het tempo ging er volledig uit. Nadien werd de ondergrond harder en kwam ik wat tot m'n positieven. Het tweede keerpunt lag weer hoger op het strand en in het mulle zand moest ik opnieuw serieus vertragen en m'n medelopers laten gaan.

Misschien zijn trailschoenen niet  ideaal om op mul zand te lopen? Ook de klim naar de trap en terug over de duin was moordend. Op het grinten pad kwam ik weer goed tot m'n recht en kon ik nog twee man oprapen. Het was serieus afzien.
En m'n vader? Goed hoor... 126ste in een goeie drie kwartier. 

94ste op 193 deelnemers______________________8km in 42:08
http://connect.garmin.com/activity/342529532

Geen opmerkingen:

Een reactie posten