donderdag 25 juli 2013

3de Rabo Zomerloop 2013

NIEUWVLIET

Geen traditionele drie afstanden op de Nieuwvlietse editie. De keuze bestaat uit één of twee ronden van een kleine vier kilometer. Na een minirondje door het centrum en langs dorpshuis De Heerlijckheit, waar de inschrijvingen plaatsvinden, wordt de langwerpige driehoekige grote ronde aangesneden. Deze loopt over de Mettenijedijk en de Sint-Jansdijk terug het dorp binnen. Behalve het afzinkje ter hoogte van de molen zijn er geen hindernissen op het parkoers.

23/07/2013
De betrachting was om deze keer écht constante kilometertijden te laten optekenen. De warmte noopte de deelnemers sowieso om voorzichtig te starten. Deze keer lukte dat ook en de gehele eerste ronde liep ik soepel iets trager dan vier en een halve minuut per km.
De start (foto's Simon De Clerck)

Doorkomst na 1 ronde met Frank Bron en Eric Van Nevel
Samen met Frank Bron uit Oostburg wisselden we onder ons tweeën kopbeurten af. In de voorlaatste km plaatste hij na een kopbeurt van mijnentwege een versnelling die ik pas op het einde van de laatste rechte lijn dicht kreeg. Ik had geen spurtje meer over om nog te duelleren. Meer nog: uit de achtergrond kwam er nog iemand over ons beiden heen.


De caravan, de speaker en het Grand Cafe

Het doel was bereikt. Enkel de zesde km was iets te traag. Het weinig trainen van de laatste tijd kan een verklaring hiervoor zijn. Ik was vooral tevreden dat ik de warmte verstandig  had weerstaan. Nadien nuttigden ik samen met Sylvianne nog een lekker biertje aan het Grand Cafe.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten