maandag 26 september 2016

l' Automnale 2016

BLEHARIES

De eerste herfstloop van het meest westelijke Waalse loopcriterium ACRHO is degene in de fusiegemeente Brunehaut. Een glooiend parkoers van een kleine dertien kilometer doorheen de velden tussen Bléharies, Lesdain en Hollain met ettelijke kilometers op onverharde boerenwegels wordt voor de lopers hun voeten geschoven. De inschrijvingen en prijsdaling gebeuren in de sportzaal Brunehall. De start geschiedt voor dit complex. De aankomst met de uitgebreide herbevoorrading staat tegen de achtergevel van de zaal.

25/09/2016
Het was al enige tijd geleden dat ik expeditionair een uurtje bollen met de auto had gepleegd om op een totaal ongekende en dikwijls afgelegen plek aan een wedstrijdje mee te doen. De laatste uren zon van de fameuze Indian summer die september kenmerkte, zetten aan tot de beslissing om deel te nemen. Ik was dus om half negen 's morgens aangezet om opgewarmd om tien uur aan de start te staan.
Ondanks dat Bléharies aan de Schelde lag kon ik deze natuuras - net zoals mijn loop in de Scheldevallei van Melsen drie jaar geleden - niet als label aan mijn artikel hangen omdat het parkoers de rivier niet aandeed. Er werd in het begin wat blokjes om gelopen om in het tweede deel de off Road stukken te nemen. Ik startte met lichte overschot om zeker niet te plafonneren op de omloop die soms venijnig klom. De dosering ging wel. Die paar keer dat de hartslag te hoog ging naar mijn goesting, liep ik een paar percent trager en kon ik hernemen. Al bij al ging het redelijk. Voordien was het eigenlijk onzekerheid troef. In augustus liep ik met wisselend succes elk weekend een loop; in september deed ik tot nu geen wedstrijden en de weinige trainingen beperkten zich meestal tot gewoon een toer gaan lopen met amper gerichte versnellingen. Het tempo verliep dus bemoedigend. De zwaarte van de boerenwegels viel ook mee. Ten eerste liepen ze bergaf en ten tweede waren ze droog.
Een andere factor was de nogal krachtige zuidenwind. Deze zat op de wegels mee, maar in de laatste lange rechte lijn van ruim twee kilometer vals plat - een geasfalteerde oude spoorwegroute - speelde ze wel parten. Desalniettemin overheerste een happy gevoel na de aankomst omdat ik op een goed gedoseerde manier een unieke loop die één ronde beschrijft heb kunnen en mogen ;-) uitlopen.

128ste op 601 deelnemers______________12,8 km in 56:06_____________13,6 km/uur


https://connect.garmin.com/modern/activity/1377873575

Geen opmerkingen:

Een reactie posten