maandag 19 februari 2018

4de Radio Trail

AALTER

Het parkoers van de Radio Bostrail - die zijn naam ontleent aan het verste punt alwaar radiozendstation Belradio zich bevindt - gaat over de Finse piste, openbare weg, privédomeinen, natuureigendommen van Natuurpunt, en door Provinciale bossen Hooggoed, Vorte Bossen, Galatosbossen, Gulke Putten, Ruiseleeds Veld en Bruwaanbossen.
Zompige weiden, monumentale dreven, technisch bochtenwerk, single tracks en overschrijden van een tweetal beken: vele ingrediënten zijn op deze natuurloop aanwezig. Bergen, heuvels of duinen waren tijdens de middenafstand niet present. De lange afstand van 46 km beschikte wel over de heuvel Hendriksberg.
Centrum van alles is het Sportpark. Het enige dorp dat wordt aangedaan gedurende de Radio Trail is Doomkerke.

20/01/2018
Ijsregen werd er voorspeld. Bijgevolg was ik te warm aangekleed om bij drie graden en regenweer ruim twee uur te gaan lopen in de natuur. De wind kwam in de bossen minder tot uiting zodat ik al rap mijn Buff - die rond mijn hals hing - en wat later mijn handschoenen uitdeed. Die kon ik gelukkig met wat improvisatie kwijt in mijn kleine belt.
Bij de start liet ik me wat misleiden door het tempo dat er door ondermeer Jean Vrancken en Patrick Jonckheere van Hermes werg aangeheven. Niet dat ik ze volgde, maar ik dacht wel van "Als zij zo rap starten, dan moet ik toch zo rap kunnen starten". Ik mispakte me hierin. Mijn hartslag ging na de eerste hindernis 'veldlopen' in die mate de hoogte in, dat ik na een half uurtje me diende te herzetten.
Op tijd en stond werd ik ingehaald en niet zelden moest ik er heel rap af. Dit viel dus tegen.
De omloop was niettegenstaande heel mooi. Het meeste genoot ik van de bosdreven.


Na de bevoorrading aan een aftandse atletiekpiste met ditto tribunetje hervond ik moeilijk mijn tempo. Niet veel later was er een kunstmatig single-track parkoers die tientallen keren over en weer kronkelde door een stuk bos met dikwijls knikjes van een paar meter er in verwerkt. Hier werd de doorslag die mijn tempo brak gegeven. Ondanks energie-inname verslechterden mijn loopprestaties. Mijn hartslag kreeg ik niet meer omhoog. Mijn trailschoenen waren stroef. Een verzopen weide op het einde liet ze compleet tegenwerken. Aan tien per uur liep ik nog over geasfalteerde wegen naar het Aalters sportcomplex, waar een loodzware Finse piste er nog cynisch een schepje bovenop deed.

185ste op 432 deelnemers_____________24 km in 2Hr 19____________10,35 km/hr
https://connect.garmin.com/modern/activity/2446246060

Geen opmerkingen:

Een reactie posten