woensdag 4 oktober 2017

Dwars door de Zwingeul 2017

CADZAND-BAD

Omwille van de zware omstandigheden - hierin vermoed ik meer water dan anders op het strand - is de plaatselijke ronde van anderhalve kilometer weggelaten; de 7,5 km worden zo gereduceerd naar 6 km.

24/09/2017
Toevallig is dit na Bredene de tweede opeenvolgende wedstrijd waar er aan het format werd gesleuteld. Tweemaal vond ik dit niet in de positieve zin. In Breden was het parkoers schraler; nu was de afstand korter. Desalnietemin was het toch weer genieten in dit unieke decor.
Iedereen startte op zijn hoede. De eerste passage door de 'Geul' ging bij iedereen dus gezwind.
Het balanceren en combineren van snelheid en parkoerskennis was echt wel een uitdaging met de heenweg op het harde en natte strand en de terugweg door de duinen, met het quasi verticale exemplaar als hoogtepunt.

Voor de gelegenheid had ik nog eens mijn oude Glycerine 12 aangedaan. Het feit dat het zoolprofiel hiervan wat afgesleten was, was een voordeel. Op het einde - én bergop naar het paviljoen toe - had ik nog een cartouche over om een gaatje te dichten en als tweede van een trio te finishen in 32', hetgeen uiteindelijk een kort loopje betekende.

21ste op 93 deelnemers___________6km in 32:06___________05:19min/km
https://connect.garmin.com/modern/activity/1997486330

Geen opmerkingen:

Een reactie posten