maandag 24 april 2017

8ste Wolvenloop

WACHTEBEKE

In het idyllische provincial domein Puyenbroeck wordt sinds een aantal jaar de Wolvenloop georganiseerd. Er kan gekozen worden tussen een vijf km, 10 km en 10 mijl. Het betreft hier telkens om een unieke ronde. Het rendez-vous is buiten aan de sporthal van het domein aan Parking 2.
De bochtige omloop met afwisselende ondergrond laveert eerst door het bosrijke gebied en langs het slot. Vervolgens wordt er voor de langste afstand rond de vijvers en door de golf gelopen. Het geschenkje achteraf zijn twee flesjes Reinaertbier.

08/04/2017
In tegenstelling tot Koewacht ll. - want later op het seizoen én véél beter weer - koos ik vandaag voor de tien mijl. Het feit dat het een enige ronde betrof, pleitte ook in het voordeel van de lange afstand. Daar het hier een occasionele loop was, kon ik me een wat tragere begintactiek opleggen. Er sluimerde nog wat vermoeidheid in de kuiten na het intensievere trainen van de laatste tijd.
Ik startte met een voorzichtig gemiddelde van om en bij de 04:30 per km. Mijn onopgeladen Garmin gaf na een kwartier de geest, maar dit was genoeg om mijn richtsnelheid te bepalen.
Tot aan de splitsing op km 9 liep ik samen met ene Marina Steppe, die deelnam aan de tien km en toevallig het juiste tempo liep. Samen raapten we wat te snel gestarte deelnemers op. Vanaf het moment dat onze wegen zich scheidden, ving ik een tandje rapper mijn slothalfuur aan. Het zat in mijn achterhoofd deze tactiek na een tiental km te hanteren.
De vermoeidheid was min of meer uit de kuiten geschud en het tempo ging lekker. Een handvol lopers mocht ik nog voorbijsteken om goed gedoseerd in een gemiddelde van dertien en een half te finishen. Content in het mooie kader deze loop te kunnen voltrekken, spoedde ik me aansluitend naar het Jan Breydelstadion voor een match van de Club die om 18 uur begon.

finishfoto (credit: Jessie Verbeke)

33ste op 218 deelnemers_________10 mijl in 01:11:35__________13,5km/uur
https://connect.garmin.com/modern/activity/1673396622

Geen opmerkingen:

Een reactie posten