maandag 5 december 2016

12de Kerstloop

DE BIEST

Deze kerstloop avant-la-lettre beschrijft een omloop bestaande uit een rechthoekige toer met daaraan gebreid nog een lokaal lusje, geprangd tussen de expressweg, de E17 en de Gaverbeekvallei. Het reliëf is licht glooiend met een nijdig knikje tegenaan de autostrade. De inschrijvingen en de - late - prijsuitreikeing gebeuren in OC De Roose. De start-en aankomstzone bevindt zich iets verder voorbij de Sint-Jozefskerk.

04/12/2016
Na de tot tevredenheid stemmende loop in Gistel laste ik een rustperiode in met een paar trage jogginkjes. Ergens in het jaar mag het ietsje minder zijn. Dat is zonder écht te plannen - op gevoel dus - momenteel het geval. Per uitzondering had ik nog een keer mijn vorig paar loopschoenen aangetrokken. Die voelden onverwacht stroef en nauw aan. Als toemaatje verbeet ik de afgelopen week ook nog een stevige valling. Dit om maar te schetsen dat de factoren verre van ideaal waren.
Wat wel ideal was, was het weer. Koud, dat wel, met een reeds ondergaande zon en weinig wind.
Luc was er ook opnieuw bij vandaag. Na een kilometer liepen we al samen. Ik zette mij in het zog van hem en bleef er zitten om er na een halve wedstrijd te moeten lossen. Mijn asem was - begrijpelijkerwijs - minder regelmatig dan zou moeten zijn.
Het bleek zaak stand te houden. Naar de omstandigheden lukte dit. In de laatste ronde kon ik nog twee van de drie lopers die Luc inhaalde ook nog te pakken krijgen. Beter ging niet, mede door wat heuppijn rechts vermoedelijk te wijten aan de oude schoenen.
Vandaag liep ik trouwens ook zonder Garmin. Het wedstrijdgemiddelde in de officiële uitslag moet ik dan maar voor waar nemen; hetgeen met 14,3 voor mijn doen hoog lag. Al bij al toch nog goed gelopen. Daarenboven zeker vermeldenswaardig is de tiende plaats van onze ploeggenoot Alain Geerts op deze sterk bezette koers.
Edit: Achteraf haalde ik mijn fluogele zooltjes van mijn huidige schoenen uit mijn oude schoenen. Voor de wedstrijd had ik in mijn haast de originele zwarte zooltjes niet opgemerkt en er de gele zooltjes op gelegd. Door deze blunder liep ik heel de week met een pijnlijke rechterheup; een week op non-actief als gevolg...

95ste op 280 deelnemers__________________9,7 km in 40'37"________________14,3 km/uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten