donderdag 10 november 2016

Chemins d' éole 2016

SAINT-MAUR


Net bezuiden van Doornik ligt - met zijn grote kerk en marktplein in gras - het kleine dorp Saint-Maur. Eind oktober vindt er één van de weinige stratenlopen van het weekend plaats. Het inschrijven gebeurt in een speciaal voor de gelegenheid gebouwde tent. De ronde van een kleine elf en een halve kilometer beschrijft een lus richting zuid. Na twee km is er een stuk off-road, waarna de het reliëf eerst wat stijgt en daarna fors daalt. In het dorpje Merlin begint het zoetjesaan weer te klimmen met als summum de anderhalve km lange - deels onverharde - helling naar de windmolens. Daarna is het nog niet gedaan met de lastigheidsgraad. De laatste km blijft ook meer dan vals plat doorstijgen tot diep in het dorp om te eindigen naast de inschrijvingstent.

29/10/16
Alweer het prachtige weder met zestien graden forceerde me ertoe om opnieuw - zoals onlangs naar Bléharies - het ditmaal vijftig minuten durende traject af te leggen. Na de opwarming posteerde ik me nogal vooraan. De start was aan de drukke kant, maar het verliep al bij al vlot mede omdat ik de eerste bocht wat ingehouden aan de buitenkant rondde.
Sowieso hield ik nog wat reserve over om de ongekende omloop - zonder hartslagmeter trouwens - tot een goed einde te brengen. Tussen km 2 en 3 liet ik op de eerste helling - met mooie vergezichten - een groepje me passeren. Ze liepen te rap naar mijn goesting. Eens de brug over de TGV-spoorlijn over, ging het vervolgens weer verdacht veel in dalende lijn. Ik behield omzeggens mijn positie. Vlak voor de lange klim kwam er een trio bij me. Ik haakte me vast in het gestrekte tempo. De groep brak en ik kon met de rapste net mee. Boven aan de windmolens - met animatie van een Halloweenmeisjesdansgroep - viel het niet meer stil. Zo ver was het ook niet meer. De kerk lag links binnen bereik. De laatste rechte lijn klom dus ellendig lang. Ik kon nog twee man die stilvielen remonteren. 
Verzuring trad op. Aanhouden lukte nog, maar zwaar doortrekken ging niet meer. Een vijftal lopers overspoelde me nog net in de laatste tweehonderd meter. Daarachter lag er een gat van een kwart minuut. Ik was dus een prooi vandaag op het einde van deze mooie, zonnige en lastige loop.

93ste op 669 deelnemers_____________11,3km in 49'16"
https://connect.garmin.com/modern/activity/1426067255

Geen opmerkingen:

Een reactie posten