maandag 11 juli 2016

15de Watewyloop

TIELT

Deze afwisselende loop is ietwat gewijzigd ten opzichte van mijn vorige deelname drie jaar geleden. De Finse piste wordt niet meer in één richting afgelegd. Ergens over halfweg dat stuk wordt er teruggedraaid en komen de lopers via een andere toegang in de wijk terecht. Het kronkelen door de wijk is daardoor ook veranderd. Het lange rechte stuk terug naar de looppiste is er van tussen.

10/07/2016
Vandaag hadden Tamara en ik afgesproken samen de verplaatsing naar Tielt te maken. Momenteel ligt ons niveau heel dicht bij elkaar, daarmee besloten we mettenéén er een duoloop van te maken. Zo konden we de zware omstandigheden, als daar zijn de hellingen, ondergrond, warmte én wind, beter het hoofd geboden worden.

Bovendien had ik mijn Garmin op het werk laten liggen en werd het een wedstrijdje 'op gevoel'. De eerste ronde liepen we met een licht overschot. Op dit verraderlijke parkoers zou het niet de eerste zijn die plafonneert. Hoewel de groepjes nogal ver uit elkaar geranseld waren, positioneerden we ons in de tweede ronde zodanig dat enerzijds Sophie Tuttens al werd ingehaald en dat anderzijds voor mij nog wat heren mits een sterke slotronde nog in te halen waren.
Er sloop toch al wat vermoeidheid in de kuiten, maar de ademhaling was soepel. Toen ik halverwege de derde en laatste ronde een halve kilometer het zog van Tamara kon benutten, voelde ik me 'fris' genoeg om de sprong naar de ruim honderd meter voor me medelopers te wagen. Bij het ingaan van het sportpark lukte me dat. Een hergroepering van een vijftal lopers vond plaats. Nog één ronde op de gravelpiste moest de beslissing afroepen. Onze betrachting om progressief te lopen rendeerde. De laatste tweehonderd meter kon ik nog drie plaatsjes opschuiven. Een aangename opsteker dat een tactiek kan uitdraaien zoals je gewild had.

48ste op 110 deelnemers_____________9,8 km in 43:03____________13,76km/uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten