maandag 11 januari 2016

31ste Leopoldsloop

WATERVLIET

De algemeenheden van de eerste van de twee jaarlijkse Leopoldslopen vind je hier terug, toen ik twee jaar geleden er al eens deelnam.

09/01/2015
Vandaag was het droog weder, zes graden en stond er een zuidwester van een drie à vier Bft. Mede door een aanslepende verkoudheid gedurende ruim twee weken was december een wisselvallige trainingsmaand zonder wedstrijd. Daarenboven had ik de dag voordien ook al tachtig minuten getraind. De ambitie was hier dus getemperd. Mijn idee was om tot aan het verste punt niet alleen te lopen. Vanaf dan zat de wind niet meer (schuin) tegen en was het alleen lopen niet zo onoverkomelijk als windtegen.
De eerste kilometer startte ik ingehouden. Het was ongetwijfeld lang geleden dat ik een 04:25 als openingskilometer liet optekenen. Wat brengt het op tien of vijftien seconden rapper te lopen als men in het tweede deel van de beproeving dit dubbel en dik opnieuw dient af te geven?
Het parkoers was langs de vaart overigens niet van de poes. Door de gulle regenval van de afgelopen week was het soms laveren rondom de plassen en balanceren door de modder.
Ondanks al die factoren lukte mijn plan. Om beurten trokken Stephan De Bruyn uit Gijzegem en ik de kop tijdens onze duo-uitstap die eindigde na zeven kilometer. Toen liet ik hem noodgedwongen gaan. Langs de kanaalcrossstroken op de terugweg koos ik met mijn vermoeide benen voor mijn eigen tempo. Zoals voorspeld zat er weinig verval op de kilometertijden omdat de wind dan mijn bondgenoot was geworden. Moe maar tevreden finishte ik in 56', honderd seconden trager dan twee jaar geleden.
De vraag die ik me nu stel is: Zou ik bij wijze van doorgedreven training eens de lange afstand lopen op de volgende Leopoldsloop? Vandaag was de lange afstand 21km, maar in februari is dat er 27. Ik zal er eens over nadenken...

31ste op 90 deelnemers_________12,5km in 55:58_________13,4 km/uur
https://connect.garmin.com/modern/activity/1009021381

Geen opmerkingen:

Een reactie posten