vrijdag 20 november 2015

21ste Kermisjogging

SINT-LAUREINS

Deze pitoreske vrijdagavondloop heeft de vorm van een rechte hoek, zeg maar een drukletter L. De inschrjvingen, prijsuitreiking en tombola achteraf gebeuren in het lokale sportcomplex, dat zich in de schaduw van het monumentale Godshuis bevindt. Men kiest tussen één, twee of drie toeren, hetzij 14,2 km.

25/09/2015
Allereerst dien ik te vermelden dat dit verslag schier twee maanden na datum verschijnt. Sinds mijn zoontje die nu dertien maanden oud is, begon te kruipen, restte er me - naast de drukke en lange werkdagen - heel weinig tijd om dit te posten. Ik heb gedurende deze twee maanden ook aan geen wedstrijdjes meer deelgenomen. Ik acteer dus wat ik me er nog van herinner (valt wel mee, hoor).
Magistraal weertje om de 2015-editie af te leggen. Een stralende ondergaande zon, die tussen de bomenrijen over de velden scheen gecombineerd met - wat zal het zijn - een windje van een halve beaufort of zo. Sprekend uit ervaring vatte ik de eerste kilometer rustig aan. Ik vond een groepje die het ideale tempo van een goeie dertien en een halve kilometer per uur er op nahield. Ik trok hier ook een kilometer de kop. Op het einde van tweede ronde liep ik wat rapper mee met de finishende Benedikte Lammertyn. Zodoende liep ik een vijftigtal meter los van de twee kompanen, Gert Schoors en Kurt Taghon, die ook de lange afstand betwistten.

Ter hoogte van de enigste hindernis in het parkoers - een paar meter hoogteverschil ter hoogte van de brug aan Moershoofde - kwam Gert bij me; het begin van een langgerekte aankomstfase. We gingen allen diep. Het duel kon ik net in mijn voordeel besluiten, door dat ik me - met die toen nog twintig meter voorsprong - kon 'sparen' op die knik. Zodoende bekwamen we een mooi gemiddelde op deze wedstrijd van meer dan een uur.

14de op 34 deelnemers_____________14,2 km in 01:01:37_____________13,8 km/Hr
https://connect.garmin.com/modern/activity/909948458

Geen opmerkingen:

Een reactie posten