woensdag 23 september 2015

Halve Marathon Koen Van Dijck 2015

MARIA-TER-HEIDE

Deze halve marathon in militair midden - georganiseerd door het Bataljon Artillerie - beslaat twee ronden van tien en een halve kilometer. De start is om half elf 's voormiddags op het malse gras van het paradeplein van Kwartier West. Via de Antitankgracht en de villawijk wordt er naar de parkpassage in de De Uitlegger gelopen. Hier is het twee kilometer op en neer en draaien en keren.
Via het fort van Brasschaat wordt de kazerne opnieuw vervoegd.

17/09/2015
Ik had me niet specifiek voorbereid op deze wedstrijd. Integendeel. Het aantal kilometers in september valt door het drukke programma nogal laag uit. De basis achtte ik echter wel aanwezig door de betere trainingsmaanden juli en augustus.
Ik had afgesproken om met de bus komende van mijn vorige werkplek in Lombardsijde mee te reizen. Het prettig weerzien met oude collega's was meegenomen.
We waren ruim op tijd gearriveerd. Wel moest ik lang wachten tot de afgevaardigde van mijn huidige werkplek opdaagde. Een half uur voor de start beschikte ik pas over mijn chip en kartonnen borstnummer. 
Gauw de wedstrijdschoenen aandoen en voor de korte opwarming nog eens goed doordrinken aan mijn in water opgelost poeder Biover. Dit - naar mijn vermoeden want dit poeder heb ik nog niet veel gebruikt - bekwam me uiterst slecht. Al van bij de opwarming kwamen er krampen op. Pijnlijk gierden ze gedurende de eerste drie kwartier van de wedstrijd door mijn buik en onderrug. Zo kon ik niet voluit lopen.
Gelukkig liep DP-Klimair-teamgenoot Ronny samen met mij en moest ik de calvarietocht niet alleen afleggen. Ik dacht echt aan opgeven. Na negen kilometer ebde het zeer stilaan weg.
De tweede ronde moest dus beter kunnen. Terwijl Ronny diende te vertragen, begon ik aan een kleine remonte. Concreet betekende dit dat er geen verval op mijn kilometertijden zat. De inspanning was groter, maar al bij al liep ik amper een minuut sneller dan in de eerste ronde.


De laatste kilometers waren traditioneel de zwaarste. Gelukkig kwam ik nog bij een loper die een  tempo oplegde die me strak binnenloodste.
Het gebruik van dat poeder zal ik dus deftig in vraag stellen. Misschien is het omdat ik de mengeling de avond voordien prepareerde?

163ste op 266 deelnemers____________21,1 km in 01:43:30____________04:55min/km
https://connect.garmin.com/modern/activity/901562713

Geen opmerkingen:

Een reactie posten