maandag 3 augustus 2015

3de Rabo Zomerloop 2015

NIEUWVLIET

Op vlak van inschrijvings -en start/aankomstlocatie is alles hetzelfde gebleven zoals op mijn  vorige deelname. Ook de driehoekige landelijke omloop is ongewijzigd.

28/07/2015
Minimum één maal per zomer streef ik er naar - relax - een zomerloop tussen Breskens en Sluis mee te pikken. Vandaag waren we op de afspraak. We, want Dennis was ook afgezakt om er een doorgedreven training van te maken. In tegenstelling tot de andere loopjes is de maximum afstand hier slechts een kleine acht kilometer, t.t.z. twee toeren.
We begonnen - met een opgeklaarde hemel - na het kleine plaatselijke rechthoekje aan vier à vijf beaufort wind tegen. We konden nog meelopen met twee Neuzense lopers die we na de wending aan het verste punt loslieten om - wind mee - op ons eigen tempo voort te doen. De kilometertijden waren met 04:21 klokvast. De doorkomst aan de caravan lag net beneden de zeventien minuten.
Het verval wind tijdens de tweede ronde wind tegen was met vijf seconden gering. Na zes kilometer begon ik het kopwerk wel een beetje te voelen. Toch hielden we het tempo strak. Onze achterliggers waren niet ver. Marcel Roose kwam in de laatste rechte lijn zelfs nog tussen onze lichtblauwe DP Klimair duowedstrijdje - in een goeie 34' - heen gefinisht.
Nadien konden we onze dorst lessen in het plaatslijke Grand Café, die een ruime keuze lekkere bieren op de kaart heeft staan. We waren nog getuige van een onenigheid tussen een blonde dame van de inrichters en de caféhouders. Het verdeelde drankbonnetje dat we als prijs hadden ontvangen geldde enkel voor gewone consumpties. Dit was niet naar de zin van de blonde furie. Benieuwd als de samenwerking tussen het café en de zomerloop volgend jaar nog in voege is.29ste en 31ste op 88 deelnemers______________7,85 km in 34:05 
https://connect.garmin.com/modern/activity/850811724

Geen opmerkingen:

Een reactie posten