maandag 3 augustus 2015

30ste Jogging De Tassche

DE TASSCHE

Sinds dit jaar verschijnt er een grote wijziging in het parkoers dan voorheen. De lus wordt ingekort. Vanuit de wijk lopen de sportievelingen meteen zuidwaarts om enkele hectometers van de autostrade op de oude omloop  weer uit te komen. Eén ronde bedraagt zo een goeie 2500 meter. De dames, heren junioren en veteranen C lopen driemaal de toer; de overige venten viermaal. Al de overige geplogenheden spelen zich nog steeds rond af rond de kerk die binnenkort wordt omgetuned tot ontmoetingscentrum.

31/08/2015
We waren met ons zessen van de ploeg. Dit was voldoende voor het teamklassement. Terzelfdertijd ontspon zich immers de langste manche van het kustcriterium zich te Wenduine, hometown van onze sponsors. Ook daar waren er ploegleden aanwezig.
Wederom liepen Saïda en ik tezamen. De tactiek was dat we de eerste kilometer zouden met marge starten om zo met een goed gevoel de volledige afstand te overbruggen. Na twee kilometer met een omvangrijke groep te hebben meegelopen namen we over. Vijfhonderd meter verder was het groepje uiteen geranseld en zetten we met een select gezelschap door. Sissi, de concurrente van Saïda was ook gelost.

Het tempo lag constant. Ook Vet C Camiel van Beveren stak af en toe een handje toe. Na drie ronden, afgelegd onder de 33', liep ik naar Wim Ghyllebert toe die, heel de koers al in feite, een twintigtal meter voor ons uitliep. We werkten beiden goed samen. Voor ons bevond zich nog een kwartet die alles behalve sneller dan ons liep. Met een snelle voorlaatste km loste ik Wim net niet. Zijn laatste km gaf hem een kloofje van een paar meter. Toch kon ik mijn snelheid in zijn zog aanhouden. We remonteerden nog drie van de vier voorgangers en kwamen aan in een dikke 43 1/2 minuut, volgens de Garmin aan veertien per uur over 10,2 km.
Dit was nog eens een betere wedstrijd; twee seconden per km boven mijn topgemiddelde.

55ste op 108 heren________________10,2 km in 43:39
https://connect.garmin.com/modern/activity/850811733

Geen opmerkingen:

Een reactie posten