woensdag 8 juli 2015

Strandloop Zeebrugge 2015

ZEEBRUGGE

De compacte badplaats van de provinciehoofdplaats ontvangt begin juli de eerste strandloop van het door Delhaize gesponsorde Kustcriterium. By the way: sinds dit jaar behoren de door Carrefour gesponsorde strandlopen van Knokke en Heist trouwens niet meer tot dit regelmatigheidsklassement.
Plaats van rendez-vous is het recentelijke heropgetrokken Badengebouw op de Zeedijk. Men kan er zich inschrijven, omkleden, bagage in bewaring geven en douchen.
De omloop zelf is L-vormig en wordt heen en terug afgelegd. Quasi onmiddellijk gaat het na de start het strand op in westelijke richting. Na 1500 meter zand is er een Brugse leeuwenvlag geplant die het keerpunt materialiseert. Na twee kilometer in oostelijke richting wordt dan via het evenementenplatform de Saint-Georges Day Promenade beklommen. Nu gaat het zeewaarts respectievelijk over metalen roosters en na opnieuw een keerpunt over beton opnieuw naar de dijk en de aankomstzone.

03/07/2015
Het was ons jongste DP-Klimair-lid Saïda die de bal aan het rollen bracht om hieraan deel te nemen. Het startuur - om acht uur 's avonds - en het - door het zeebriesje - aangename weer creëerden mede prima omstandigheden om het loopje mee te pikken.
Een bijreden was tevens - ondanks dat ik de dag nadien een wedstrijd ingepland had - het magere aantal kilometers dat ik in juni kon bewerkstelligen. In juli moet de teller omhoog! Ik besloot bij Saïda te blijven en wat een beetje haaswerk te verrichten.

De eerste ronde ging vlotjes. We kwamen door in 25 1/2 minuut. Tijdens tweede ronde was de  laatste zandpartij nogal taai. 'Net op tijd' verlieten we het strand. De verende metalen roosters lieten toe de foulée opnieuw op te nemen. Een onverhoopte vierde plaats bij de dames in 52' was het mooie resultaat.

Het klassement oogt nu veelbelovend.

80ste & 81ste op 195 deelnemers______________10km in 51:57______________11,2km/hr
https://connect.garmin.com/modern/activity/824094788

Geen opmerkingen:

Een reactie posten