maandag 22 juni 2015

5de Zomerjogging

KORTEMARK

Deze - meteorologisch gezien - zomerloop ten voordele van Kom Op Tegen Kanker tekent een glooiende ronde uit van 2750m. De start geschiedt op de Markt. De zone is smal en vormt een U-turn om niet in het aanpalende café te moeten starten. Onmiddellijk na de start wordt aan de fonteinen tevens ruim negentig graden naar rechts gezwenkt. Gecombineerd met het oude type dranghekken is dat een link maneuver.
Een paar straten verder laveert de omloop langs het station om direct het grindpad rond de vijvers van het spaarbekken aan te snijden. Na dit groene intermezzo volgt nog de klim opnieuw naar de Sint-Bartholomeuskerk. Men kan kiezen uit twee of vier ronden.
De inschrijvingen, douches en prijsdeling vinden plaats in OC De Kouter.


13/06/2015
(Allereerst sorry voor de late verschijning van het verslagje. De dagen zijn te kort.)
Vandaag was het een aangenaam weertje. Een stralende zon, twintig graden, enkel de matige wind woei nogal door. Dit zouden mijn laatste kilometers worden met de tot op de draad versleten Brooks Glycerine 11. Elf maanden hebben ze gediend. 

Mede daardoor en door het weinige trainen deze maand was ik halfweg - na een nochtans goed ingedeelde eerste ronde - vermoeide kuiten aan het produceren. Ik besloot dan maar samen met Wim Depoorter van de inrichtende Z-Runners de klus te klaren. Ik kon slechts drie maal overnemen. Het was bijten om bij te blijven. Het vooropgestelde doel van vijftig minuten werd erg nipt bereikt. DP-Klimair ploeggenote Tamara - die goed bezig is - kwam zoals in Gistel tijdens de laatste ronde in het zog. Zo finishten we nog bijna samen.
De tombola (ook voor vooringeschrevenen?) werd geen succes. De Karmeliet smaakte des te meer.
Winnaar werd Misha Declerck voor Frederick Colpaert. Bij de dames won, jawel, Veerle Dejaeghere; vierde algemeen. 

37ste op 139 deelnemers______________11km in 49:57_____________13,2 km/uur
https://connect.garmin.com/modern/activity/803295484

Geen opmerkingen:

Een reactie posten