dinsdag 21 april 2015

Kwartmarathon Zeeuws-Vlaanderen 2015

HULST

In de marge van de individuele marathon en de estafettemarathon Zeeuws-Vlaanderen worden er ook enkele afwachtingslopen, zijnde een achtste en een kwartmarathon, georganiseerd in de stad van aankomst. Het ene jaar komt men toe in Terneuzen, het andere jaar in vestingstad Hulst, dit omdat de route elk jaar wordt omgedraaid.
De start -en aankomstzone is op de Grote Markt, het inschrijven in Restaurant Het Bonte Hert en de omkleed -en douchecontainers staan aan het Solmsbolwerk.
Via dit bolwerk gaat het parkoers omhoog op de vesten. Het grinten pad wordt richting noord in tegenwijzerzin afgelegd. Ter hoogte van de Stadsmolen wordt er even gedaald en weer geklommen om één bolwerk verder de Steenstraat, die eveneens wat oploopt, richting finish in te duiken. De omloop is iets korter dan degene op onderstaand kaartje van twee jaar eerder, toen een bolwerk westelijker de vesten werden aangesneden. De vier ronden anno 2015 bedragen tien km, een halve km minder dan een kwartmarathon.


18/04/2015
Samen met ons zes maanden oude zoontje hadden we met m'n in de omgeving wonende meter afgesproken er een gezellig namiddag van te maken. Ik zou op het middaguur deelnemen aan de Zeeuwse tien kilometer.
Het was volle zon getemperd in temperatuur door een noordoostelijke bries. De eerste (verkennings)ronde zou ik wat de kat uit de boom kijken. Het geringe deelnemersaantal zorgde er voor dat ik al halverwege de eerste ronde in niemandsland liep. Mijn tempo zou dus helemaal van mezelf moeten komen. Goed wetende dat - na ervaringen onder meer in Retranchement - op vesten lopen lastiger is dan het lijkt, doseerde ik gepast. Voor mij liep een concurrent, Michael Van Haute, die een twintigtal seconden voorsprong in de eerste halve ronde had genomen. Tijdens ronde 2 bleef die marge stabiel. In de derde ronde kwam ik iets dichter. Halfweg de laatste ronde kwam ik in het zog. Quasi onmiddellijk versnelde ik - op aanraden van Piet (de partner van m'n meter) - tot vier keer toe op de stukken vals plat omhoog. Hij loste. De wind kwam in de rug te zitten. De voorsprong kon ik consolideren tot op de Markt. 


10de op 81 deelnemers______________10 km in 44:42______________13,4 km/uur
https://connect.garmin.com/modern/activity/749968708

Geen opmerkingen:

Een reactie posten