zaterdag 3 januari 2015

2de VAC Natuurloop 2014/2015

CADZAND

Oftewel Sylvesterloop genaamd is deze pure cross in het Bos van Erasmus echt wel pittig. Het concept is gekend. Men kiest uit de korte, midden of lange afstand: 1, 2 of 4 ronden, zijnde negen km. De ondergrond is allesbehalve de Kezandse strand -of duinenondergrond. Hier is sprake van slijk, afgevallen bladeren en verzopen gras. Voeg daarbij nog wat bermen, geultjes, moeilijk in te schatten bochten en vals plat bij en je hebt de unieke cocktail voor de halfzotten die liever gaan rennen op oudejaarsnamiddag dan 's nachts zich uit te leven op de dansvloer.

31/12/2014
Weinig wind, een laagstaande zon, een briesje en vijf graden lieten toe in een aangenaam kader deze cross te voltrekken. Het bos lag er relatief goed bij. Met m'n trailschoenen - want nog steeds niet in het bezit van de noodzakelijke spikes - betekende dit dat ik op de mindere stukken meestal op de kantjes m'n streng kon trekken. 


De eerste ronde was aanpassen. Toen die beëindigd was zag ik er wat tegenop nog drie toeren af te leggen. Maar de derde en vierde ronde voelden goed aan en zo kon ik ook wat genieten vermits er zowel voor als achter mij een gat van een halve minuut met de naaste loper was gevallen.
Bij de aankomst was er even opschudding toen Edwin Huigh na een prangende spurt niet meer tijdig kon remmen en met een knal tegen de caravan van de organisatie botste. Dat zag er even niet goed uit, maar na wat minuten verpozing leek hij aan de beterhand.

28ste op 58 deelnemers_________________9km in 46'
http://connect.garmin.com/activity/662612022


Geen opmerkingen:

Een reactie posten