maandag 28 juli 2014

18de 6 & 10 Mijl van Wenduine

WENDUINE

Halverwege de kalender van het Strandloopcriterium van de kust situeert zich de meest afwisselende cross. Het inschrijven gebeurt in de zaal van Centrum Wielingen. Nadien kan men er in het zwembad een deugddoende douche nuttigen.
Om 20 uur schieten met tien minuten tussentijd eerst de tien mijl en dan de kortste afstand op de dijk t.h.v. De Rotonde uit de startblokken. Na een bocht daarrond worden de lopers meteen het natte strand in westelijke richting opgestuurd. Na zeven km mag het mulle zand nabij Vosseslag opgeklommen worden naar de eerste bevoorrading. Een passage langs de Kustbaan brengt de massa in De Haan zelf. Hier volgt een lattenbodemgedeelte langs de strandcabines. Eens weer de dijk over wordt de villawijk gedwarst.
Omtrent de watertoren duiken we de bosjes in om enkele km afwisselend geasfalteerde en grindpaadjes op en neer doorheen het duinenbos te overwinnen. Even wordt er weer westelijk gelopen langs de Kustbaan om dan het laatste stuk off-road - een brede, traag oplopende, onherbergzame en zanderige duinendoorsteek - naar de laatste twee km desolate dijk te nemen tot aan opnieuw de rotonde.
De zes mijl slaat ergens af in De Haan om zo niet meer dan tien km op de teller te verwerven.

25/07/2014
Een noordelijk briesje en het zonnetje vergezelden de bijna voltallige DP Klimairformatie. De wedstrijd, die plaatsvond in de heimat van de sponsors, was ingekaderd met een maaltijd door hen in de frituur van  nevensponsor De Tuimelaar aangeboden.
Jean-Marie en ik spraken af om Tamara te hazen. Zij stond immers goed geklasseerd in het criterium.
De eerste zes km legden we heel constant af tussen 04:50 en 04:55 per km. Nadien schommelden de tijden wat in functie van het terrein rond de 5'/km. We bleven mooi samen en rondden de volgens de Garmin vijftien en drie kwart km af in 88 minuten.


Tamara werd twaalfde dame en raapte haar klassementspuntjes. Brigitte werd gelauwerd als eerste Hanenaarse op de zes mijl.
Het eten nadien werd in het gezellige bijzijn van de partners volmondig gesmaakt. Het begin van een traditie?

132ste op 280 deelnemers_____________15,75 km in 88'____________04:57 min/km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten