dinsdag 12 november 2013

10de Halve Marathon Deinze - Bellem

BELLEM

Deze populaire halve marathon loopt in lijn van de Deinse Brielmeersen naar Bellem. Het parkoers is niet moeilijk. De eerste twee derden wordt langs de oostelijke oever het Schipdonkkanaal in noordelijke richting gevolgd. Via een lus en een brug wordt vervolgens het Kanaal Gent - Brugge op de zuidelijke oever in westelijke richting afgehaspeld. Ter hoogte van Spildoorn gaat het de velden in om via enkele bochten de aankomst in de Taborschool te bereiken.

11/11/2013
Het weer was de lopers gunstig gezind. Een zuidelijke bries, droog weder en een tiental graden deden de
hoop op een toptijd oplaaien. M'n scherpe objectief voor vandaag was een uur vijfendertig lopen. Ik had speciaal voor deze wedstrijd drie maanden min of meer een schema gevolgd. Doch sinds twee weken speelde een lichte scheenpijn me parten. M'n apotheker raadde me aan een half uur voor de wedstrijd een gram paracetamol te nemen om dit ongemak tegen te gaan. Dit geschiedde na de busrit naar Deinze toe in afwachting van de start.
Om half twee weerklonk het startschot. De bedoeling was om gemiddeld 04:30 te lopen; hetgeen voor mijn doening rap was. Met de wind in de rug was het eenvoudig dit tempo te halen. Halverwege voelde ik echter al het niet m'n beste dag was. Bovenal was de bloeddoorstroming in m'n voeten niet optimaal. De veters waren wellicht iets te hard aangespannen. Ik had ondertussen wel een voorsprong van drie kwart minuut op m'n gemiddelde. Ik mocht in het tweede deel dus vier seconden toegeven per kilometer.
Dat viel dus tegen. De lange brug over het kanaal drukte me met de neus op de feiten. Vanaf dat punt stegen de tijden boven de 04:40. Zo was de marge snel opgesoupeerd natuurlijk. De wind zat toen ook lichtjes tegen i.p.v. de verhoopte zijwind. Dikwijls vechtend om bij een medeloper te blijven werd de weg vervolgd. Een tweede helling om de N461 te dwarsen maakte het nog lastiger. Uiteindelijk mochten we toch links afslaan. De laatste twee km, waarvan de voorlaatste de wind pal op kop. Ik deed wat ik kon om in een zog mee te blijven. Dat lukte tot km 20. Dan liet ik los om de laatste kilometer zo goed en zo kwaad als ik kon uit te lopen. Een versnelling zat er niet meer in. Ik was wel nog getuige van de eindstrijd tussen drie vrouwen voor de zesde plaats.
Ik liep een nieuw PR van 96 1/2 minuut. Zeker niet slecht. Maar een supergoede dag had ik niet. De souplesse waarop ik hoopte was er niet en een paar fysieke ongemakjes maakte de wedstrijd extra lastig.

(foto's: Patrick Galle)

http://connect.garmin.com/activity/403385019
133ste op 469 deelnemers______________21,1km in 01:36:38____________13,10 km/uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten