zondag 2 juni 2013

12de Watewyloop

TIELT

De vierde wedstrijd van het criterium Lopen in het Molenland is de Watewyloop.
Ze speelt zich af aan de gravelpiste van het recreatiedomein Watewy en in de wijk Hoogserlei. Het glooiend en bochtige parkoers gaat ook enkele hectometers over de Finse piste met grof gemalen hout.

02/06/2013
Na de twaalfurenloop voor het goede doel, waar ik in maart 20 rondjes op de grote atletiekpiste liep, was ik voor de tweede maal present in Tielt.
Op deze eerste zomerse dag sinds lang scheen de zon volop. De wind waaide wel nog matig uit noordelijke richting, maar de achttien graden was warm genoeg om de aanwezigen in een blije stemming te krijgen. Het terras aan de cafetaria zat vol. De kinderen ravotten. De lopers verzamelden zich al keuvelend bij de oranje startboog die op de piste opgesteld stond.
De drie ronden van de VDK-loop van tien kilometer begonnen in feite met een supplementaire inloopronde op de piste zelf om dan het domein te verlaten en bergafwaarts zich naar de stugge Finse piste, die langs de Ringweg lag, te begeven. De Ginsteloop indachtig trachtte ik in de eerste ronde krachten te sparen. Dat lukte deels, doch het klimwerk in het tweede deel van de ronde deden de benen opnieuw niet te fris aanvoelen. De kilometertijden liet ik dus bewust iets hoger uitvallen om op gebied van snelheid toch een vlakke race te bekomen. Dat lukte. Ik had wel een beetje geluk dat ik vlak voor de stukken tegenwind elke ronde door iemand werd ingehaald en me wat kon verschuilen.
Om de ronde te beëindigen moesten we telkenmale nog een rondje piste afleggen. In de laatste ronde kwam er bij het opdraaien van de piste tot een samensmelting van vier lopers. Ik kon geen splijtende spurt zoals in Zwevezele uit de benen schudden en werd derde. De Garmin gaf een gemiddelde van 13,3 per uur weer. Ik kon daar wel mee leven. In het klassement voor het criterium schuif ik zelfs een paar plaatsjes op. 66ste op 156 deelnemers___9,95 km in 45:46___13,04 km/uur
http://connect.garmin.com/activity/321993375 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten