zondag 10 maart 2013

9de Lentejogging

OUDENBURG

De eerste wedstrijd van het Scott 2 RunCriterium West-Vlaanderen is de Lentejogging. Alles speelt zich af aan de sporthal Ter Beke. Eén ronde bedraagt 5,3 km.
Het parkoers is ten oosten van het centrum van de stad. Er wordt twee maal onder de autostrade E40 gelopen, waarbij er langs Ettelgem wordt gepasseerd. Via de Pompestraat gaan het in een landelijk decor naar het noordelijkste punt. Na enkele bochten komt men terug aan het centrum en na een passage over het Marktplein wordt de aankomst bereikt.

09/03/2013
Het was met 5°C redelijk fris. Een week aangenaam lenteweer was duidelijk ten einde. Een nieuwe winterweek diende zich aan. Op deze bewolkte overgangsdag stond er een noordwestelijk briesje.
Ik had al een dag of twee wat keelpijn. Een vallingske diende zich dus aan. Heel even had ik een paar uur voor de wedstrijd aan m'n deelname getwijfeld, maar die gedachte werd snel verjaagd.
Na een snelle eerste halve kilometer vond ik een passend groepje. Het tempo lag wel iets te hoog, maar ik pikte toch m'n wagonnetje aan. Het tweede deel van de ronde was wind tegen. Na vijf km was ik gelost en liep ik een paar km met wind in de rug alleen. Op het moment dat ik de Pompestraat voor de tweede maal opdraaide haalde een trio me in. Er werd tegen de wind in zowaar samengewerkt. Ietwat gerecupereerd nam ik ook een kopbeurt voor m'n rekening. Dit resulteerde in een tweede ronde met relatief weinig verval. M'n gemiddelde kwam zo onder 04:20 min/km, bijna 14 km/uur! Een uitstekend resultaat.
Op de tombola achteraf had ik nog de chance, benevens een zak vol etenswaren geschonken door de lokale supermarkt, een paar sportsokken te winnen.


http://connect.garmin.com/activity/282634824
93ste op 301 deelnemers________10,7km in 45:54________13,987km/uur_______04:18min/km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten