zondag 17 februari 2013

10 km van Dottenijs 2013

DOTTENIJS

Deze exacte tienkilometerloop start en komt aan rondom de Europa sporthal.
Het licht golvend parkoers loopt noordelijk van de dorpskern en dwarst verschillende keren de beken de Grote Spiere en de Witte Spiere. De noordelijke lus  - met een stukje over Rollegemse grond - wordt in tegenstelling tot onderstaande tekening in wijzerzin afgelegd.


17/02/2013
Het was mistig. De temperatuur lag rond het vriespunt. Zoals steeds bij ACRHO waren er veel lopers op de afspraak. Een groot deel daarvan bekeek het van een recreatieve kant.
Ik startte goed en vond rap m'n plaats. De eerste kilometers waren in een licht dalende lijn. Ik had een groepje gevonden dat ik ternauwernood kon volgen.
Toen we zuidwaarts terugdraaiden verbrokkelde het groepje en moest ik de meesten laten lopen. Langs de autosnelweg E403 trachtte ik wat te recupereren, omdat ik vermoedde dat er ons nog een stijgend stuk stond te wachten. Een heuse klim bleek nog ons deel. Met vernieuwde krachten liet ik de twee man die me ingehaald hadden achter me en beƫindigde ik de loop in een goeie tijd voor dit licht glooiende parkoers tijdens de winterperiode.
Achteraf bleek er een verschil van zo'n tachtig seconden te zitten in het nadeel van de deelnemers. Dit was te wijten aan een kinderziekte in het nieuwe registreersysteem.

92ste op 630 deelnemers__________10 km in 43:24__________13,9 km/hr
http://connect.garmin.com/activity/274263584

Geen opmerkingen:

Een reactie posten