zondag 16 september 2012

Dwars door de Zwingeul 2012

CADZAND-BAD

Elk jaar wordt half september deze strand -en vooral duinenloop met start en aankomst in Cadzand door AV De Wielingen georganiseerd. De gewijzigde omloop brengt de lopers na een lokale ronde met een eerste en wat verder een tweede doortocht door de geul opnieuw langs de start aan Strandpaviljoen De Zeemeeuw. Vervolgens gaat het via een lange strandstrook met de derde geuldoorgang de duinen in. Na een lus op grindpaadjes wordt de terugweg ingezet door de zwaarste en langste duinenpassage. Na een vierde doorploetering van de Zwinmonding volgt als afsluiter de klim naar het paviljoen.

 16/09/2012
Om half elf gaf onze omroeper  het startsein. Een peloton scheidde zich onmiddellijk af. Daarachter vormde zich een groepje waar ik het genoegen had om in het zog van omloopbedenker Jan van de Linde te kunnen meelopen. De eerste doorgangen door de Zwingeul in het lokale rondje en het richting Knokke lopen over het strand gingen lekker aan een gemiddelde van 12 km/uur. Er waren wel veel oneffenheden op het strand. Toen de eerste duin zich aandiende liet ik de groep gaan en liep ik m'n eigen tempo aan een hartslag tussen 175 en 180 bpm.
Met Steven van de Veire in m'n zog legde ik de steile duinenomloop door het vaak mulle zand af. Op de twee hoogste toppen kwam ik net niet wandelend boven. Rekening houdend met de enkelverstuiking van deze winter daalde ik de duinen behoedzaam af. Eens weer op het strand stak ik een tand bij. Na de geul hield ik de versnelling bergop aan om naderende achterliggers af te houden. Ik finishte zo wel met een hoge hartslag met een gemiddelde snelheid van tien en een halve per uur. "Dit hebben ze niet in Brugge, hé" zei Fred Rabout door de micro. Buiten adem knikte ik al lachend van neen. Goed dat we zo'n exploot niet alle weken hoeven te doen.

29ste op 77 deelnemers waarvan 60 heren____7,25 km in 41:42____05:45/km
http://connect.garmin.com/activity/223233430

Geen opmerkingen:

Een reactie posten