dinsdag 24 januari 2012

1ste Nieuwjaarsrun

OOSTENDE

Deze nieuwe Golazo winterloop speelt zich af op het strand en op de dijk. Er wordt gestart aan de Drie Gapers. Aan Raversijde wordt er gekeerd. In Mariakerke splitsen de afstanden zich. De lange afstand zet de weg verder naar Middelkerke om via het Duinenwegje de terugweg aan te vatten. De korte afstand loopt rechtstreeks de dijk af tot aan de aankomst.

22/01/2012
Met een westenwind van 80 km/uur werd het een zware editie. Te meer ik pas anderhalve week voorzichtig het lopen had hervat na de enkelverstuiking die me vijf weken op non-actief had gezet. Deze eerste editie was veertien dagen uitgesteld door de zandophopingen die waren ontstaan na de twee stormen die in het begin van het jaar onze kust teisterden. Dat kwam mij nog goed uit met een broze enkel. Ik had me nl. vlak voor de blessure vooringeschreven.
Ik stond tamelijk vooraan bij de start. Zodoende was ik ook wat te optimistisch gestart. Tussen kilometer 0,5 en 2,5 was het afzien. Een paar pelotonnetjes haalden me in, beukend tegen de wind in het zand. Nadien herstelde ik wat. Na het keerpunt ging het vanzelfsprekend al veel beter. De laatste twee kilometer waren dan nog op de dijk. De aankomst werd in vlot tempo bereikt.

Neef Simon won de korte cross!
Simon: Primus________________6km in 24:36_____4:06/km__14,64 km/Hr
David: 44° op 205 deelnemers____6km in 34:01____5:41/km___10,59km/Hr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten