zondag 6 november 2011

3de Feesteloop

AVELGEM

Deze avondloop in het zuidoosten van West-Vlaanderen speelt zich af over vier ronden van 2,5 km. Er wordt gestart op de kasseitjes van de Kerkstraat om dan via de meersen naar de Oude Scheldearm te lopen. Het stuk naar en van de rivier - zeg maar van CC Spikkerelle naar het voormalige treinstation (= +/- 1 km) - was feƫeriek verlicht met een paar honderd fakkels.

05/11/2011
Met 15° C was het weer ongemeen zacht deze avond. Er was veel volk op de been. Ik had er zin in en m'n vrouwtje Sylvianne was weer mee :) .
De eerste ronde was ik vlot gestart. Ik wou niet over m'n toeren gaan dus volgde ik een groepje van een zevental lopers dat een hondertal meter voor me liep niet. De tweede en derde ronde hield ik m'n tempo goed aan. Ik liep meestal alleen, maar al bij al maar een half minuutje achter het groepje van zeven.
Bij het ingaan van de laatste ronde loerde ik naar de klok op de kerk. Het was 20u32. Gemotiveerd door die goede tussentijd na drie kwart wedstrijd, finishte ik gezwind en legde de wedstrijd in minder dan elf minuten per ronde af. M'n beste jaartijd.
De avond werd afgesloten met een balkanoptreden van Vetex.

76° op 148 deelnemers________10km in 43:37
Volgens Afstand Meten bedraagt de afstand van 1 ronde 2,4km en kunnen we dus stellen dat ik de 10km in een goeie 45' zou afgelegd hebben.

PS: Ik heb een tweede paar loopschoenen aangeschaft: Brooks Addiction 9.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten