zondag 27 november 2011

24° Sint-Nicolaasjogging

HERZEEUW

Deze heuvelachtige loop wordt georganiseerd door ARCHO (Amicale des courses sur routes du Hainaut occidentale). Van februari tot november wordt door hen een criterium ingericht in West-Henegouwen. De eerste drie km stijgen gestaag naar de hoogte Malcense. Na deze klim wordt een lus gelopen om dan opnieuw die over die hoogte af te dalen naar de lokale voetbalvelden.


26/11/2011
Opnieuw was het met 12,5 °C zacht zo laat op deze historisch droge novembermaand. De start werd gegeven aan het stationnetje van Herzeeuw. Een kleine zevenhonderd (!) lopers vatten de wedstrijd aan. Het weer was zonnig met een matige, niet te onderschatten wind.
Ik startte te rap en na twee km was ik al sterretjes aan het zien. Het weinige trainen de laatste twee weken (1x /week) bevorderde geenszins de conditie. Groepjes bleven me inhalen en pas de laatste twee km kon ik me handhaven en m'n naaste lopers met een sterke laatste km toch achter me laten.
De tijd op zich is niet zo slecht - voor mijn niveau -, maar de manier waarop was niet de goeie. Alweer een leerzame loop. Op naar de echte winter.

309° op 689 deelnemers_______10,25km in 48:24_______04:43/km_______12,7 km/HrGeen opmerkingen:

Een reactie posten